Marika Lang växte upp i en riktig kulturfamilj på Hisingen i Göteborg och sålde sin första tavla redan som sjuåring.
– Pappa var målare och skulptör och mamma var skådespelare. Jag fick mycket stöd hemifrån och till skillnad från många andra fick jag höra att konst visst är ett riktigt jobb, säger Marika Lang.
Hennes konst är naivistisk – färgstark och glad – och hon säger att det är viktigt att kunna fokusera på det positiva som händer runt omkring en.
– Det mesta som sker är ju faktiskt positivt. Jag jobbar med livets glädjeämnen och vill förmedla glädje, det räcker för mig.
Med sig till Linköping har hon 22 tavlor, vilket råkar vara hennes lyckonummer, i olja och i en teknik som hon kallar "mixed media" där hon målar dit sina figurer rakt på ett fotografi som hon tagit på en tom gata. När hon bar in tavlorna till galleriet på Ågatan var hon noggrann med att påpeka att färgen inte hunnit torka på alla tavlor.
– Det kan ta upp emot ett år innan färgen torkar. Några tavlor kom inte med från ateljén för att de är för blöta.
Den röda tråden för den här utställningen är mötet mellan människor – på torg, restauranger eller i ett badkar. Människorna i tavlorna är långa, smala och androgyna och går klädda på ett sätt som inte direkt skriker 2018.
– Jag vet faktiskt inte varför det blivit så och jag vet inte vilket årtionde det kan vara, 40-tal kanske? Vissa ser ut som hipsters från idag!