När "Väckarklockan" släpptes på Youtube 9 juli var det resultatet av fem månaders arbete för Moe Lahmar. På fritiden efter jobbet på fritidsgården jobbade han med filmen tillsammans med ett kamera-team och en spoken word-poet som hjälpt till att skriva texten.
– Jag letade runt efter några som kunde hjälpa mig och till slut hittade jag rätt. Men handlingen och idén är min, säger Moe Lahmar.
Den tio minuter långa videon följer ungdomar på en skola och tar upp ämnen som tvivel, ensamhet, ätstörningar, främlingsfientlighet och våld – ämnen som Moe Lahmar upplevt på nära håll under sina år på fritidsgårdar och skolor.
– Jag har jobbat på fritidsgård i Skäggetorp i fem år och nu jobbar jag i Djursholm i Stockholm. Jag har sett mycket mobbning, mycket sådant som vuxna inte "vill" se. Det är också budskapet med filmen – att det är de tysta som är de oschyssta.
En dryg vecka efter att filmen släpptes har den delats över 250 gånger på facebook och Lahmar har tagit emot fler än 150 meddelanden.
– Antalet visningar har kanske inte varit jättebra men det fina är att jag nått ut till en hel del ungdomar. Vissa meddelanden har varit väldigt tunga att ta emot. Många har mått extremt dåligt och velat ha någon att prata med, då har jag försökt skicka dem vidare till ungdomsmottagningar.
Han hoppas att videon till slut ska nå hundratusentals visningar och under arbetets gång satte han upp ett mål på skoj om att han skulle få komma till Nyhetsmorgon i TV4 för att prata om mobbning.
– Det målet har jag fortfarande och jag satsar på att nå dit, men det skulle bara vara en bonus.
Men videon har redan dragit till sig uppmärksamhet. Två skolor har hört av sig och velat ha honom som föreläsare och Lahmar hoppas att det ska bli ännu fler. När han ska ut och föreläsa hoppas han också kunna dra nytta av sin tidigare musikkarriär. För fyra år sedan var han med i TV-programmet Talang och framförde låten "Zambaman" tillsammans med kompisen Carl Lindell, en låt med en något lättsammare ton än "Väckarklockan".
– Jag har alltid varit den skojiga typen som gillar att stå på scen och clowna mig. Men jag har alltid haft en seriös sida också och det är dags att ta fram den nu, att visa att jag är mer än bara den tramsiga jag. Den är dock bra att kunna ta fram när jag föreläser, för att kunna underhålla publiken. Det gäller att kunna kombinera det roliga med det allvarliga.