Klart: Då delar Winnerbäck ut sitt pris i Linköping

Vem får årets Nypon? Det vet ingen än. Men nu är det klart när Lars Winnerbäck kommer till Linköping för att dela ut sitt kulturpris.

Eklunda Bio fick Nyponet 2022. Lars Winnerbäck skötte utdelningen av sitt pris.

Eklunda Bio fick Nyponet 2022. Lars Winnerbäck skötte utdelningen av sitt pris.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2023-09-01 12:53

Ringa in fredag 29 september i almanackan. Då är det dags för sedvanlig prisceremoni inklusive gratis konsert med Nyponprisjuryns ordförande. 

Det meddelar Lars Winnerbäcks stiftelse och Visit Linköping i ett pressmeddelande. 

Nyponet, som är instiftat av Lars Winnerbäck, består av en prissumma på 100 000 kronor och ett nypon skapat av en konsthantverkare med östgötsk anknytning. Det delas ut varje år till en eller flera eldsjälar som bidrar till att främja kulturlivet i Linköping. 

Årets pristagare blir den åttonde i ordningen. 

Bland tidigare pristagare kan nämnas Babettes kafferi, skivbolaget Gaphals, standup-arrangören Ben Kersley och nu senast Eklunda Bio i Bestorp som fick 2022 års pris. 

Fredag 29 september kl 17 är det dags för årets ceremoni i Garden i Konsert & kongress. Linköpingsartisten Agnes Matsdotter och Lars Winnerbäck står för musiken. Konferencier är i vanlig ordning Henrik Jonsson. 

Ceremonin är gratis och öppen för alla. 

Lars Winnerbäck är aktuell med nytt album i höst. 22 september släpps "Neutronstjärnan" som är komponerad i samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från avsomnade Eskilstunabandet Kent. 27 oktober inleder Winnerbäck sin turné, på hemmaplan i Saab arena. 

Lars Winnerbäck återvänder till hemstaden för att vdela ut sitt pris.
Lars Winnerbäck återvänder till hemstaden för att vdela ut sitt pris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!