Arenabolaget i Linköping har nu gått igenom den 13 sidor stora specifikationen från SVT och EBU, där kraven på värdstad för nästa års final i Eurovision Song Contest listas. Och enligt Arenabolagets evenemangschef Anders Thorén ser det bra ut.
– Vi håller på att försöka lösa logistiken och få in allt på Stångebro-området. Det kräver yta. Men jag tror att det finns praktisk möjlighet att lösa det som EBU vill lösa, säger han.
Det handlar bland annat om krav på ett enormt presscenter, 5 000-6 000 kvadratmeter tror Anders Thorén behövs bara till det.
– Vi har tre hallar och en stor tennisarena, men det krävs nog ändå att vi bygger någon form av paviljonger, säger han.
Listan innehåller inga tydlig krav när det gäller publikkapacitet, även om det så klart ur ett ekonomiskt perspektiv är en fördel med en större arena. Anders Thorén hoppas att det går att kompensera skillnaden i biljettintäkter på annat sätt, till exempel genom sponsring från näringslivet.
– Det är världens största direktsända tv-sändning utanför sporten, och det primära är att det blir en bra tv-produktion. Men tv-mässigt är det inte så mycket större än en normal melodifestival.
Enligt kravlistan måste arenan vara tillgänglig 4-6 veckor. En stor uppoffring för stans enda stora arena.
– Vi tittar på om det funkar. Hela Stångebro blir ju berört av detta, säger Anders Thorén.
Enligt Expressen har nu Friends Arena och Tele 2 Arena i Stockholm sagt nej till att härbärgera evenemanget, med hänvisning till att det inte går att stänga ute AIK och Hammarby från arenorna så länge. Därmed är det nu Globen i Stockholm, Scandinavium i Göteborg, Malmö Arena i Malmö (som arrangerade ESC 2013) och Saab Arena som är realistiska alternativ.
Övrig logistiska krav är inga problem, enligt Thorén. Flygplatsnärheten duger och hotellplatser finns det.
– Vi klarar inte av det i Linköping, men i regionen. Vi har kollat alla hotell.
Förra gången Sverige skulle arrangera Eurovision hade ni ingen tanke på att söka. Varför en så seriös satsning nu?
– Framför allt för att kommunen har en ny eventstrategi, som går ut på att vi ska bli en av Sveriges tre största eventstäder. Det kan inte bli större än så här, och så länge jag anser att det finns praktisk möjlighet att ordna detta vore det fel att inte hoppa på.
I slutet på veckan sker Anders Thoréns nästa möte med SVT. Innan hans semester börjar 13 juni ska han ha lämnat in en intresseanmälan.