När David Bengtsson, 28 år, började använda Tiktok för några år sedan kände han sig som en "oteknisk gubbe". Han visste inget om hur appen fungerade, och videoklippen han gjorde publicerades sporadiskt utan vidare eftertanke.
Nu är läget ett annat.
De senaste dryga två åren har han börjat satsa mer seriöst på sitt konto, som under tiden har fått en tydligare riktning. Han beskriver att det nästan blir som ett extra heltidsjobb vid sidan om tjänsten som försäljningschef inom dagligvaruhandeln, eftersom det tar upp så pass mycket av hans fritid. När den vanliga arbetsdagen är slut börjar arbetet kreatör.
Den främsta målgruppen är unga män.
– En stor grundtanke är att jag vill försöka vara en så stor förebild som möjligt. När jag var liten hade jag behövt någon som var som jag försöker vara nu, framförallt när det kommer till relationer, säger han, och konstaterar att innehållet han själv skapar nu kanske hade fått honom att lyfta på ögonbrynen om han hade sett det för några år sedan.
Tillsammans med träning, självutveckling, kläder och hälsa är nämligen det som kallas för "princess treatment" ett stort tema i Davids videor. Begreppet florerar på Tiktok och kan tolkas ganska brett, men för honom handlar det om att behandla sin partner på "det absolut bästa sättet man kan med så mycket kärlek och omtanke som möjligt, och med stor respekt".
– För mig kan det vara allt från det vardagliga i att ge en komplimang, köpa blommor eller hålla upp en dörr, till att göra något mer storartat. Det handlar ofta om de små handlingarna.
I det här fallet är den som visas stor vördnad i klippen flickvännen Julia Lindberg, 25 år, som själv jobbar heltid med sociala medier.
– Jag tror att det jag lägger upp kan vara semitriggande, men jag hoppas också att det ger värde till den som behöver det, säger David.
Varför är det triggande?
– Det sticker ut, och jag tror inte att det är så många som gör sånt innehåll i Sverige. Det går emot en sorts machokultur och det kan nog finnas vissa som ser mig som en riktig toffel, men det handlar ju inte om att jag behandlar min partner som prinsessan på ärten.
Samtidigt som David vet att delar av hans innehåll kan sticka i ögonen för vissa, är det delvis det han tror gör att kanalen växer, vilket gör att han kan tjäna allt mer pengar på den. Som mest har han, med sina 29 000 följare, kunnat fakturera runt hundratusen kronor en månad. Då handlar det om pengar för flera samarbeten med företag vars tjänster eller produkter han marknadsfört. För varje enskilt samarbete kan han ta mellan 15 000 och 30 000 kronor.
– Och när jag får negativa kommentarer försöker jag bemöta dem dubbelt så positivt, säger han.
Just möjligheterna det finns att tjäna pengar på sociala medier gör att Julia Lindberg, med sina 21 000 följare på Tiktok, kan ägna sig åt det på heltid. Hon beskriver själv att innehållet hon skapar inte är så nischat, men att hon strävar efter att visa sitt liv, med toppar och dalar, på ett rått och ärligt sett.
– Jag vill vara en person jag hade behövt se på sociala medier när jag var yngre. Sen är jag medveten om att mitt content kan få det att verka som att vi lever ett perfekt liv i ett perfekt förhållande, men det är klart att vi också bråkar.
Visar ni upp bråken då?
– Det skulle vi aldrig få för oss att göra, men vi kan visa upp konflikthantering och prata om lösningar som funkar, eller inte funkar.
Julia och David kommer båda från Linköping, men är just nu bosatta i Göteborg. Trots att det är en stor stad händer det att de blir igenkända på gatorna, av folk som sett dem på Tiktok. För att kunna hålla en stadig publiceringstakt samarbetar de ofta i videoskapandet, och det blir väldigt mycket mobiltid, på gott och ont.
– Eftersom vi båda håller på med det blir det ett sätt för oss att umgås, men vi försöker att producera mer än vi konsumerar. Man nås ju av så sjukt mycket information hela tiden, och det kan lätt bli för mycket, säger Julia.
Och den mängden bidrar ni till?
– Det är vi väl medvetna om och där har vi ett ansvar, så vi försöker vara så värdeskapande som möjligt i det vi gör, säger David.