Melodifestivalen i krismöte om nya läget

Melodifestivalens ledning satt under måndagseftermiddagen i krismöte efter att de nya restriktionerna presenterats, skriver Expressen.

Melodifestivalens stora turné är i fara efter de nya restriktionerna.

Melodifestivalens stora turné är i fara efter de nya restriktionerna.

Foto: Pontus Lundahl/TT och Hedda Themner

Linköping2022-01-11 13:02

Ett maxtak på 500 deltagare blir problem för Melodifestivalen som sålt tusentals biljetter till turnén i vår. Redan den femte februari ska den första deltävlingen hållas i Malmö, och dagen innan ett genrep med publik.

Men nu verkar framtiden för det stora kalaset oviss. Expressen skriver i en artikel att Melodifestivalens ledning satt i krismöte med samarbetspartnerna produktionsbolaget All things live och konsertarrangören Live Nation på måndagen. 

– Vi sitter just nu tillsammans med våra samarbetspartners för att se över olika alternativ. Vi återkommer med svar så snart ett beslut har fattats, skrev Anette Brattström, projektledare för tävlingen i ett sms till Expressen på måndagseftermiddagen.

Den 19 februari ska turnén komma till Linköping med deltävling nummer tre som ska hållas i Saab Arena. Men enligt uppgifter till Expressen överväger man alternativet att ställa in turnén. Förra året hölls tävlingen bara i Stockholm, vilket skulle kunna vara ett alternativ även i år om deltävlingarna ute i landet inte blir av.

På måndagen pratade Corren med Johan Rustan, vd på Visit Linköping. Han sade då att man inte hade gett upp hoppet på att få hit den storslagna musiktävlingen. Om den kan hållas beror på hur restriktionerna ser ut framåt. Men samtidigt betonade han att det är SVT som i slutändan kommer att gå ut med det slutgiltiga beskedet.

Linköpingshoppet Theoz ska vara med i tävlingen och är planerad att uppträda i den första deltävlingen i Malmö.

Melodifestivalens tredje deltävling ska hållas i Linköping, om tunrén blir av.
Melodifestivalens tredje deltävling ska hållas i Linköping, om tunrén blir av.
Karta: Saab Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!