– En kopp kaffe, en milanostång, en tårta och ett glas vin.
Två damer blandar gammalt och nytt när de slår sig ner i ett av rummen i det gamla huset på berget. Beställningarna kan bli ännu mer udda än så. I delikatessdisken ligger tårtor sida vid sida med lagrade ostar och salami.
– De som kom hit när vi hade öppnat tänkte väl att det var som innan med bullar, scones och te. De blev lite besvikna. Men de flesta andra blev väldigt glada när de såg vad vi hade för utbud, säger Anders Åhlin som tillsammans med sin fru Camilla driver det som sedan i somras heter Mideli Berget.
Namn och koncept har inte suttit från början. Paret har prövat sig fram och har ännu inte bytt några skyltar. Men en ny logga är på gång, och den nya inriktningen är spikad: delikatesser och Tarte flambée.
– Vi älskar mat och vin, säger Camilla Åhlin ståendes bakom den nya bardisken som blev klar för några veckor sedan.
Varken Camilla eller Anders har varit krögare tidigare, och det har blivit en del missar på vägen.
– Vi köpte fel kyldiskar till att börja med. Sen hade vi salladsbar i början, som jag själv gillar jättemycket. Men det funkade inte alls, vi fick slänga jättemycket mat och det går emot våra värderingar, säger Camilla.
Att starta och driva ett eget företag har också varit en utmaning. Ingen av dem hade erfarenhet av det.
– Man lär sig på resans gång. Vi har gjort några investeringar som inte gett utslag, men för mig blir det läropengar, fortsätter Camilla.
En av kombinationerna som gått hem bland besökarna är vin och tårta. De har åtta olika tårtor och varje bit är ihopparad med ett eget vin. Det är inte dessertviner utan rött, vitt, rosé eller bubbel. En skylt nedanför trappan som leder upp till huset annonserar om den okonventionella kombinationen.
– En del kommer upp och frågar om det är ett skämt med skylten. Eller så undrar de om det är smörgåstårta till vinet. En del är lite skeptiska, men vi har en fin kaffemaskin också så de kan få sitt kaffe.
Många har ändå vågat sig på det annorlunda fikat. Och om vin och tårta låter lustigt, så har Mideli provat än mer annorlunda anrättningar.
– Det är en del av tjusningen med jobbet att kunna prova sig fram till vad som fungerar. Vi provade en öl med morotskaka och det blev fantastiskt. Rödvin och semla gifte sig också. Man måste våga prova, säger Anders.
Chark, ostar och bakelser. Är det inte bättre att välja en inriktning?
– Nej. Vi kan möta en publik som är ganska bred nu. Vi har haft några gäster som tycker det är mysigt att en i sällskapet kan ta en kopp kaffe och den andra ett glas vin, säger Camilla.
Drömmen är att Mideli ska bli ett koncept som kan etablera sig i flera städer. Camilla har redan tankar om hur man kan starta en kedja som känns personlig.
På ett Mideli behöver man inte anställa en kock, utan man förlitar sig på råvarorna i delikatesskylen. Camilla och Anders har myntat ett nytt uttryck för det de vill skapa.
– Cabare. Café, bar och restaurang, säger båda och skrattar.
Det plingar till i dörrklockan och Camilla ser direkt att det är ett känt ansikte.
– Han kommer vilja sitta i hörnet här i baren, det är många som gillar den platsen.
Mycket riktigt. Jonas Gustavsson beställer en öl, sätter sig tillrätta vid baren och väntar på sin vän.