Magdalena Hermelin från Hermelins grönsaker höll ett föredrag om hur det är att vara ekologisk grönsaksodlare. Hon pratade om att både det småskaliga och det konventionella odlandet behövs i dag för att alla ska bli mätta.
Jonas Alvin, kökschef på Stångs magasin, var med i panelsamtalet och berättade hur han jobbar med närproducerat. Sedan lagade han smörrebröd med bettartar, majonäs och kapris.
Anna Nydahl och Zandra Erikshed testade var sitt smörrebröd. Man kunde både köpa en matbit på plats och handla med sig råvaror hem från lokala producenter.
Babettes brukar sälja pizzadeg, men den här dagen bakades också maträtten på gården utanför kafferiet.
Alvar och Ambjörn Furenhed från Harstorps täppa och hage sålde både grönsaker, bär och blommor till besökarna.
Pizzorna toppades med ingredienser från lokala producenter, såklart.
Nina Frogneborn från Meny i P1 ledde panelsamtalet om hållbarhet, och passade på att äta pizza efteråt.
Harstorps täppa och hage är en familjegård där de både odlar och har djur som fjällkor och höns.
Jonas Alvin preppade smörrebröden på plats.
Mika Liffner är både konstnär och bonde. På planket utanför kaféet fanns en utställning med Mikas verk under lördagen.
Grönsaker i alla regnbågens färger från Hermelins.
Nap King Carl underhöll inne i kaféet under lördagen.
Rykets gård sålde sin glass som är gjord på fårmjölk. Smakerna: Jordgubb cheesecake, citron vallmo, caramel och jordgubb- och myntasorbet.
Det var fullt av hungriga gäster utanför Babettes som mättade magarna mellan samtalen.
Babettes pizza, nybakad på gården.