Två tunga namn till Stadsfesten

Linnea Henriksson och Movits! kommer till Linköping och Stadsfesten den 24 augusti.

Movits! kommer till Linköping.

Movits! kommer till Linköping.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Linköping2019-05-16 10:30

– Det blir ett riktigt härligt avslut på lördagen som är den mest fullspäckade dagen under stadsfesten. Jag är väldigt glad att vi kommer att ha Linnea Henriksson och Movits! på scenen. På lördagen blir det mycket musik men också idrottsevenemang så som Idrottens dag och loppet City run Linköping som springs genom stan, säger Claes Lauritsen, projektledare för Linköpings stadsfest, i en kommentar.

Linnea Henriksson slog igenom i början av 2010-talet. Hon har släppt tre soloalbum och gjort flera programledarjobb. Förra året var hon med i programmet "Så mycket bättre". Hennes tredje album utnämndes till Årets pop på P3 Guld-galan tidigare i år. Movits! beskrivs som en av Sveriges starkaste liveakter och har turnerat non-stop de senaste tio åren. De har uppmärksammats för sitt säregna sound med rap, tunga beats och bombastiska blåsarrangemang. Movits! drar ofta storpublik både på hemmaplan och internationellt. Tio år efter debuten med ”Äppelknyckarjazz” släppte bandet sitt femte album ”V:I” i slutet av 2018 som tillsammans med kommande album ”V:II” utgör ett dubbelalbum som släpps 31 maj.

Sedan tidigare är det klart att popbandet Mares kommer till Linköping den 23 augusti. P2 i parken med Norrköpings Symfoniorkester tillsammans med Rickard Söderberg på scenen blir en del av Linköpings stadsfest. Likaså riksfinalen av P4 Nästa som hålls på Linköping Konsert & Kongress. Flera återkommande evenemang kommer tillbaka, som talangjakten On stage, internationella matmarknaden och olika tävlings- och motionslopp.

Linköpings stadsfest

Arrangeras 21–25 augusti, 2019. Det är Linköpings största återkommande evenemang och drar årligen drar mellan 250 000–300 000 besökare till staden.

Under veckan fylls Linköping av olika aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna.

Det bjuds på uppvisningar, matmarknad, musik, kultur, sport och prova-på-aktiviteter.

Se mer på: linkopingsstadsfest.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!