Succéduon sålde slut på sju minuter – nu kommer de hit

Det populära popbandet "First Aid Kit" stannar till i Linköping på söndag för en intim och avskalad spelning.

Systrarna i First Aid Kit gör en intim, avskalad spelning i Linköping 10 december.

Systrarna i First Aid Kit gör en intim, avskalad spelning i Linköping 10 december.

Foto: Pressbild

Linköping2023-12-07 16:00

"First Aid Kit" består av systrarna Johanna och Klara Söderberg. Bandet bildades 2007 och har sedan dess levererat otaliga hits som bland annat "Fireworks" och "Emmylou" som blivit kända världen över.

Systrarna har sålt ut arenor i såväl Europa som USA och tidigare i höst stod det klart att de åker ut på en intim turné i Norden med ett fåtal stopp, bland annat i Linköping den 10 december. 

För att fira att de skönsjungande systrarna hållit på med musik i 16 år kommer de gå tillbaka i tiden tillsammans med publiken i föreställningen som går under namnet "Visions of the past".

"Det kommer att bli en mer avskalad show, precis som förr tiden. Det är något vi har velat göra i flera år och vi är så glada att det äntligen ska hända," skriver systrarna på sociala medier.

Publiken kommer att få njuta av låtar från hela karriären, från debut-EP:n "Drunken Trees" som kom 2008, till förra årets hyllade album "Palomino" samt några av systrarnas mest älskade covers.

Det tog endast sju minuter innan Crusellhallens 1200 platser var slutsålda. 

– Det hör inte till vanligheterna att vi säljer slut så snabbt. Vi har försökt att få en spelning på Saab arena men systrarna vill hålla det intimt den här gången vilket jag har full respekt för, säger Anders Thorén på Visit Linköping 

För de som inte hann få biljetter finns det snart chans att se åtminstone en av systrarna i Linköping när Klara debuterar som musikalartist i ”Hair”.

undefined
Klara Söderberg och Viktor Norén gör huvudrollerna i musikalen "Hair" som kommer till Saab arena den 15 mars.
First Aid Kit 2023/2024

10 december – Crusellhallen, Linköping
11 december – Örebro
13 december – Stockholm
13 januari – Huskvarna
14 januari– Köpenhamn
15 januari – Oslo

Karta: Linköping Konsert & Kongress
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!