Vi rycker ut till två sportbarer för att se vad de har att erbjuda. Mekanisk tjur, minigolf i neonsken, arkadspel och en hel drös med annat tidsfördriv.
Första stoppet blir Strandgatan två i Linköping. Aktiviteterna byter av varandra. Efter att ha skjutit zombies på löpande band med VR-glasögon går vår flygande reporter Hanna Walfridsson avsides för att hämta nya krafter. Under tiden berättar platsansvarige Mattias Ergul hur det är att driva stället.
– Det är väldigt roligt när man själv är sportintresserad. Jag är gammal fotbollskille och har spelat i många år. Sen är ju Linköping väldigt mycket hockeystad, men man har lärt sig mer och mer att gilla hockeyn.
Mattias är nämligen från Norrköping. Att han hejar på IFK är inget han pratar högt om här, säger han med ett skratt.
Hur många kommer för att titta på match och hur många för att spela något?
– Det är ganska mycket kombinationen. Beroende på vilken match dras ju mer folk till sporten. Är det LHC på skärmarna så är det ju mer folk som bryr sig om det.
Hur upplever du konkurrensen mellan sportbarer?
– Man tävlar inte på det sättet egentligen. Jag tror att corona påverkat alla inom restaurangbranschen på ett tråkigt sätt. Efter att det släppt har man egentligen bara sett positivt på allt.
På O'Learys i Linköping välkomnas vi av restaurangchef Ebba Söderlund och platschef Mathias Godnic. Vår reporter Hanna går på pass nummer två av aktiviteter. Sakta börjar energin tryta. Efter en omgång hyperbowling avviker hon slutligen för att få i sig lite mat. Jag slår mig ner hos föreståndarna.
Har ni återhämtat er efter pandemin?
– Det är först sen några månader tillbaka vi haft full kapacitet. Men det har gått spikrakt. Man märker verkligen att folk gått man ur huset.
Så Linköping är inte för litet för flera sportbarer?
– Nej, vi upplever det inte så, men jag kan nog tänka mig att de andra sportbarerna tycker att O'Learys är ett stort ställe dit många går, säger Mathias.
– Det blir nog ganska naturligt att många kommer och stannar på nattklubben vi har, tillägger Ebba.
Har ni kanske till och med skapat bitterhet hos andra barer över att ni tar många kunder?
– Alla håller nog skenet uppe. Man försöker se helheten och istället ha en bra relation till varandra. Det är inget konstigt i den här stan att gå till konkurrenten om vi har slut på något.