Skjuter mitt i prick på höstlovet

Sara går till bågskytteklubben. Vidar, Leo och Jakob spelar hockey så fort de får tid. Charlie testar bowling med halva släkten. Höstlov är möjligheter.

Sara Nilsson har varit med i juniorlandslaget och siktar på att komma på landslagsplats igen.

Sara Nilsson har varit med i juniorlandslaget och siktar på att komma på landslagsplats igen.

Foto: Susanne Hasselqvist

Mjölby kommun2019-10-30 12:00

Den som provar på bågskytte löper viss risk att fastna. Det finns en liten speldjävul här. Man blir bättre och bättre, och det perfekta skottet kan ju vara nästa.

– Det handlar inte om råstyrka eller snabbhet, utan om koncentration och teknik, säger hon. Det är kravlöst. Man kan elitsatsa, eller bara umgås. 

Och det perfekta skottet?

– Det är när all kraft går till pilen, inte till en massa onödiga rörelser. Hela skottet flyter.

Hansi Fredriksson är på plats för att instruera de höstlovslediga, och han påpekar att bågskytte är världens största sport.

– Framför allt i Asien. Det är till exempel Koreas nationalsport som lockar storpublik.

Mjölby bågskyttesällskap har bortåt 50 medlemmar.

– Vi har tränare och juniorer på landslagsnivå, säger Hansi Fredriksson, och de stöttar varandra och tränar ihop. Det lockar förstås nya skyttar. Första året kan man låna utrustning här. 

I bowlinghallen på Albacken håller hela släkten på att spela bowling. Mormor/farmor Helen Boresson Holmberg tar med sig så många barn och barnbarn som möjligt.

– Vi spelade förra höstlovet också, och det var så roligt så vi gör det igen, säger hon och slår två strikar nästan i rad. 

Charlie, fyra, kör en egen stil och massor med käglor faller. Han strålar som en sol.

Strax intill ligger ishallen. Vidar Buskas, Leo Andersson och Jakob Holgersson spelar inte i samma hockeylag i vanliga fall, men nu är det kul att köra ihop. Snart får de sällskap av andra som passar på att testa isen. 

Charlie har en alldeles egen stil, och det går ganska bra.
Charlie har en alldeles egen stil, och det går ganska bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!