Kulturnatt arrangeras även i år

Den 24 oktober är det dags för årets Kulturnatt i Motala med bland annat konserter.

Så här såg det ut under en tidigare Kulturnatt i Motala.
Den 24 oktober är det dags för årets, coronaanpassade, upplaga.

Så här såg det ut under en tidigare Kulturnatt i Motala. Den 24 oktober är det dags för årets, coronaanpassade, upplaga.

Foto: Arkiv/Sofia Axelsson

Motala2020-09-08 12:00

Det var dock inte självklart att den skulle bli av.

– Som med allt annat detta år har man inväntat och sett hur det blir med restriktioner och så. Nu siktar vi på att i alla fall göra lite grand som går att anpassa, säger John Börén, kultursekreterare i Motala kommun.

Programmet är enligt Börén inte spikat men bland annat finns planer på att ha konserter i några av stadens kyrkor, konserter som ska kunna sändas på nätet.

– Och samtidigt ta in publik som är anpassad efter restriktionerna.

Han berättar att något som helt säkert äger rum är årets kulturstipendiekonsert, även den med livestreaming och begränsad publik på plats. Årets kulturstipendiat Martin Chorell och årets två musikstipendiater, Ellen Ekinge och Terence Axén Sandström framträder.

Enligt John Börén händer det under Kulturnatten även saker på bland annat Motala bibliotek, Charlottenborgs slott och Kulturverkstan K-ringen.

Det är möjligt för föreningar och andra kulturutövare att anmäla sin medverkan i Kulturnattens program. Börén som redan har haft en dialog med föreningar och kulturutövare säger att intresset för att medverka finns.

– Absolut! Kanske mer än någonsin för att det har varit så fattigt med arrangemang och kulturupplevelser i ett halvårs tid. Så att folk vill göra något råder det inget tvivel om, sedan är ju nästa fråga vad man kan göra.

För den som vill se Kulturnattens inslag på plats krävs föranmälan, säger han.

Han tror att årets arrangemang kommer att "bli bra, på sitt sätt" 

– Det kommer att bli en speciell Kulturnatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!