Planerna klara för nya kurserna på Kulturskolan

Kulturskolan i Motala väntar på att starta de nya kurserna i bild och form samt slöjd. De har anställt en lärare och avvaktar pandemisituationen och restriktionerna.

Kulturskolan i Motala avvaktar nu pandemisituationen innan de startar sina nya kurser i bild/form och slöjd.
"Så fort man vågar att börja lätta lite så ska vi kunna ta emot elever" säger kulturskolechef Christine Rishaug Hellman. Arkivbilder. Bilden är ett montage.

Kulturskolan i Motala avvaktar nu pandemisituationen innan de startar sina nya kurser i bild/form och slöjd. "Så fort man vågar att börja lätta lite så ska vi kunna ta emot elever" säger kulturskolechef Christine Rishaug Hellman. Arkivbilder. Bilden är ett montage.

Foto: Susanna Beskow Norgren/Sofia Axelsson/Vladimir Sukhachev/Mostphotos

Motala2021-02-24 20:05

– Så fort man vågar att börja lätta lite så ska vi kunna ta emot elever, säger kulturskolechef Christine Rishaug Hellman 

Kulturskolan vågade inte börja med kurserna under hösten berättar hon.

Som vi skrev i oktober förra året hade det länge funnits en önskan från kommunpolitikerna om bild- och formämnet och slöjden kom till efter en förfrågan från Hemslöjden i Östergötland. I juni kom beskedet att Kulturrådet beviljat 297 000 kr för starten av kurserna.

– Det känns väldigt, väldigt roligt att vi äntligen är där efter många års jobb för detta, tycker Christine Rishaug Hellman när nu planerna för kurserna tydligt är klara.

Rishaug Hellman anser att vad gäller bild och form så finns det annars inte något utbud för barn och unga. Hon säger också att bildämnet har fått mindre och mindre utrymme i skolan.

Slöjdkursen är ett samarbete med Hemslöjden i Östergötland. 

– De har kunskapen om traditionell hantverkskultur som är på väg att kanske försvinna om man inte jobbar med detta. Och vi har kopplingen till barn och unga.

Kulturskolechefen förklarar att det inte är trä- och syslöjd som den man har i skolan utan andra hantverksslöjdtekniker som Hemslöjden arbetar med. Bild- och formkursen delas upp i en grupp för lågstadielever, en för mellanstadielever och en för högstadie- och gymnasielever. Inom slöjden blir det en lågstadie- och en mellanstadiegrupp.

Det finns plats för kanske 35 elever på bild och form och 20-25 i slöjd.

Studier i bild och form kommer snart att erbjudas av Kulturskolan i Motala. Arkivbild.
Studier i bild och form kommer snart att erbjudas av Kulturskolan i Motala. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!