Grammisvinnaren längtar till turnén i vår

Molly Sandén är lycklig. I torsdags kväll vann hon tre grammisar och i vår ser hon fram emot turnén, som bland annat tar henne till Linköping och Norrköping.

Molly Sandén vann tre grammisar i torsdags kväll.

Molly Sandén vann tre grammisar i torsdags kväll.

Foto: Christine Olsson/TT

Musik2020-02-07 19:00

Hon var nominerad i fem grammiskategorier och vann tre: Årets artist, årets album och årets pop. 

– Jag är så lycklig som man över huvud taget kan bli just nu, säger Molly Sandén dagen efter galan. 

– Jag tror inte att man någonsin riktigt hittar hem, utan man fortsätter att leta, och jag gör det offentligt genom att skriva och sjunga om mitt liv. Ibland kan det vara svårt att kommunicera vad man tänker och känner, men den senaste tiden har jag nått fram och connectat med publiken, och det ger en gemenskap som känns som terapi, berättar hon. 

Molly Sandén slog igenom redan som 14-åring i Junior eurovision song contest 2006. Nu är hon 27 år, och många erfarenheter rikare. Hon har sjungit i Melodifestivalen, varit programledare i Musikhjälpen, tävlat i "Let's dance" och sommarpratat i P1. Men trots alla framgångar tog karriären ett stort kliv framåt när hon började sjunga på svenska – först på albumet "Större" 2018 och sedan ännu mer framgångsrika "Det bästa kanske inte hänt än" 2019. 

– Jag har hållit på med det här halva mitt liv och har fått känna på hur det kan vara. Jag har haft folk omkring mig som tyckt att jag ska banta några kilo eller ha kortare kjolar. 

Nu är situationen helt annorlunda, och hon lyfter fram teamet hon har omkring sig: producenter, musiker och framför allt managern Petter Eriksson. 

– Jag har hunnit leva flera liv och ha många stilar, säger Molly Sandén, som konstaterar att man lär sig av krascherna.

Hon har också gjort röstjobb i filmer, bland annat Rapunzels röst i den svenska dubbningen av Disneys "Trassel" (2010). Och ett nytt uppdrag är på gång:

– Det är fortfarande hemligt vad den heter, men det kommer en amerikansk film i vår där jag gör sångrösten till den kvinnliga huvudkaraktären, avslöjar Molly Sandén. 

Just nu ser hon fram emot vårens turné "Stark, svag och allting däremellan", som startar 8 mars i Göteborg. 31 mars sjunger hon i Linköping och 19 april är det Norrköpings tur. 

– Att få komma nära publiken är det bästa med musiken. Att se folk sjunga med i mina texter är den största kicken man kan få.           

Har du nått toppen nu, eller känner du att det bästa kanske inte hänt än? 

– Ha ha, jag väljer att tro det senare, säger Molly Sandén, som har flera nya låtar på gång.

– Tänk om jag kan göra ett till album i år, mitt tredje på tre år. Det skulle vara lite coolt.

Molly Sandén vann tre grammisar i torsdags kväll.
Molly Sandén vann tre grammisar i torsdags kväll.
Karta: Linköping Konsert & Kongress
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!