Lärarna Pernilla Borg Carrum och Emil Leberfinger hoppas att fler ska intressera sig för landskapsmåltiden och att den ska kunna serveras på restauranger i länet. "Det är en jättetrevlig rätt. Det är genomtänkt och det visar upp det bästa vi har", säger Pernilla Borg Carrum.
Peter Parviainen och Erik Metelskij från Dackeskolan i Mjölby hade hand om förrätten: En kräftbuljong med potatiscrème och konfiterad potatis.
Förrätten i Östergötlands landskapsmåltid: "Potatis som drottning". Här syns potatiscrème, konfiterad potatis och gurka. Om någon minut kommer tallriken att fyllas med kräftbuljong ute vid middagsbordet.
Harald Athley från Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping steker till svampen till huvudrätten strax innan det är dags att servera förrätten.
En viktig del av huvudrätten är ärtkotten som består av gula ärtor, gul lök, granskott, vinäger, Karljohansvamp och trattkantareller.
Till huvudrätten serverades en korv av vildsvinskarré och sidfläsk.
Huvudrätten består av rotsaksterrin, kantareller, rödbeta, morot, gulärtskräm, sky, korv och dovhjort.
Eden Leiris från Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping var yngst av alla kockar. Han, klasskompisen Harald Athley och resten av Norrköpingsgänget hade ansvar för huvudrätten.
Louise Ridderström från Östgötamat kika in bland kockarna mellan förrätten och huvudrätten. Louise tillhör projektgruppen bakom landskapsmåltiden.
Pernilla Borg Carrum, lärare på Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping, dokumenterade uppläggningen med sin mobiltelefon.
Adam Plawski och Viggo Söderlund från Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping hade ansvar för efterrätten.
Om du blandar fläderfärskost, rabarberkompott, havrepepparkaka, rabarberstänger, poppat vete och bär får du Östergötlands landskapsdessert.
Viggo Söderlund och Adam Plawski läser restaurangprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium med inriktning kock.
När gästerna som kommit till Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping ätit upp fick kockarna ta emot en varm applåd och ett tacktal av landshövding Carl Fredrik Graf.
Landshövding Carl Fredrik Graf hälsade på inne i köket innan han for hem.
Lugnet efter stormen. Några intensiva timmar i köket är över för kockeleverna och lärarna. Thomas Collin från Villa Baro i Åtvidaberg ger ett sista peppande litet tal.