Dags för unga berättare att börja skriva

Ung och skrivsugen? Bosatt i Östergötland? Nu öppnar novelltävlingen Unga berättare för årets bidrag. En skrivarkurs i pris lockar.

Ullias Berglund blev 2020 års Unga berättare med "Rosa sjöodjur och ett pissgult kuvert".

Ullias Berglund blev 2020 års Unga berättare med "Rosa sjöodjur och ett pissgult kuvert".

Foto: Privat

Östergötland2021-05-04 10:23

Ullias Berglund, 21 år och från Norrköping, blev fjolårets Unga berättare i Östergötland. Nu är det dags för en ny omgång av novelltävlingen. Alla mellan 16 och 30 år, bosatta i Östergötland eller Tranås som tycker om att skriva är välkomna med bidrag, hälsar Ingrid Loeld Rasch från Regionbibliotek Östergötland.

Senast den 1 september ska novellerna till Unga berättare vara inne. En jury väljer ut vinnarnovellerna och en av vinnarna utses till årets skrivarstipendiat. Skrivarstipendiaten kan välja mellan en skrivarkurs eller ett presentkort i bokhandeln.

– Vi hoppas att Östergötlands bokmässa, TellUs, kommer att kunna hållas på plats i Linköpings stadsbibliotek under senhösten. I så fall kommer vinnaren och stipendiaten att presenteras där, säger Ingrid Loeld Rasch.

Ullias Berglund blev 2020 års Unga berättare med novellen "Rosa sjöodjur och ett pissgult kuvert". Juryns motivering då:

Med ett lustfyllt, lekfullt språk beskriver författaren ett kompisgängs sista soliga sommardagar tillsammans. Samtidigt bidrar den dubbelbottnade beskrivningen av huvudkaraktärerna till att novellen får en lockande stämning där även kärlekens normer ifrågasätts på ett tankeväckande sätt.

Juryn för 2021 års Unga berättare består av Arvid Harju (skolbibliotekarie), Christine Åström (biblioteks- och kulturchef i Ydre), Ingrid Loeld Rasch, Katarina Genar (författare), Maria Fagerberg (författare), Sebastian Sas (Film i Öst) samt Ullias Berglund.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!