Efter att ha lärt mig att behärska vattenskotern i det nästan för utförliga lektionsavsnittet startar jag en karriär inom vattenskoterracing. Första banan utspelar sig i Bermuda. Allt är snyggt. Har helt enkelt kommit till ett tropiskt paradis. Helt plötsligt blixtrar det till. Jag ser ingenting. Landskapet förändras och blir mörkt och skräckinjagande.
Under förvandlingen till det hemska Bermuda har jag helt irrat bort mig då jag inte såg ett smack. Mina konkurrenter har dragit ifrån mig. Skam den som ger sig. Jag jagar ifatt dom. Tyvärr gör jag många missar då jag har svårt att se vart banan går. Det händer saker överallt. Det är bojar som markerar vart man ska åka, skepp som förliser och mycket mer.
Efter knappt tre varv är jag äntligen i täten och närmar mig mål. Då förändras landskapet återigen. Jag ser inget för en kort stund. När jag åter är tillbaka på paradisön har jag tappat orienteringen. När jag hittar till mål har två konkurrenter kört förbi mig.
Anledningen till att jag skriver allt det här om första banan är att det karakteriserar spelet. Det händer för mycket på banorna. Man kommer bland annat till ett piratland och ett dinosaurieland. Varför har utvecklarna lagt ner så mycket energi på allt som händer runt omkring. Det gör banorna röriga och svårnavigerade.
För att vinna räcker det inte med ett bra race. Man måste också sätta trick. Det finns tre nivåer av trick. För varje trick du gör ökar din vattenskoters prestanda. Klarar du av att göra alla de tre nivåerna trick i en följd fyller du hela mätaren och din skoter får extra fart.
Att sätta trick är inte enbart ett nöje. Det är också en nödvändighet om man vill vinna mot dom ganska tuffa motståndarna. Tricken är relativt enkla. Tryck på en trickknapp, exempelvis L1. För sedan styrspaken i rätt riktningar och du gör trick. När du gjort ett trick kan du kombinera det med ett nivå 2-trick och därefter ett nivå 3-trick genom att föra styrspaken i olika riktningar.
Ett flertal skribenter kritiserade det första Splashdown-spelet för att innehålla för lite vågor. Den kritiken har utvecklarna med råge tagit åt sig i Splashdown 2: Rides Gone Wild. Redan på första nivån möter du gigantiska vågor. Kul? Nja, stundtals gör det snarare spelet mer förvirrande än roligt. Varför kan man inte göra lagom vågor istället för att överdriva?
Omdöme: Jag tyckte Splashdown var ett riktigt bra spel. Gissa då om jag blev besviken när jag testade Splashdown 2: Rides Gone Wild. Här har utvecklarna inspirerats av diverse crazy racing-spel som Mario Kart. Istället för att få nämnda spels charm har resultatet blivit en fånig, rörig katastrof som jag verkligen måste avråda er från att köpa.
Betyg: 2/10