Thåström-favoriten spelar i Linköping

När publiktaket lyfts så bjuds det på europeiskt klingande rockkonsert på The Crypt i Linköping. Joakim Thåström-favoriten Rome kommer till stan.

Romes spelning i Linköping arrangeras av Death disco productions och svenska Forndom är förband.

Romes spelning i Linköping arrangeras av Death disco productions och svenska Forndom är förband.

Foto: Kollage/Thomas Johansson / TT/Pressbild

Rock2022-02-08 19:44

På fredag kommer luxemburgaren Jérôme Reuter och hans musikprojekt Rome till The Crypt i Linköping.  När publiktaket släpps kommer fler än väntat kunna höra Romes europeiskt akustiska rock. Musiken tillhör bland annat genrerna neofolk och dark ambient.

För den som är obekant med just Rome så finns en svensk koppling som kan intressera. Rockikonen Joakim Thåström, har hyllat Jérôme Reuter och även gästat Romes album. Först 2016 i låten "Stillwell".

I en intervju med Linköpingsbördige musikjournalisten Jan Gradvall från 2015 höjde Thåström Rome till skyarna. Men vid den tidpunkten var Thåström osäker på om han ville se favoriten live. 

– Kanske det som jag tycker är det absolut bästa jag någonsin upptäck är Rome. Har du lyssnat på det?, sa Joakim Thåström i "Gradvall möter Thåström".

Gradvall svarade nej:

– Då har du en hel värld framför dig. Jag skulle säga att alla plattor är svinbra. Jag är helt torsk på det här. Och jag vill inte se honom live. För jag har sett några grejer på youtube och då står han med akustisk gitarr. Jag känner att det går inte, jag kommer inte fixa det. Men jag blir tvungen att se honom live, sa Thåström i intervjun.

Senast Thåström gästade var 2019, "Evropa Irredenta" på albumet "The Dublin Session" som kom 2019. Sedan dess har Rome hunnit släppa ytterligare två studioalbum och ett livealbum från Hansa studios.

På det förstnämna albumet bjuder även Rome på en cover av Thåströms låt "Fanfanfan".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!