Chorus Lin, Linköpings blandade studentkör, firar sina 25 år med jubileumskonsert och en rykande färsk cd-skiva.

Chorus Lin bildades 1984 med föresatsen att vara "en trevlig kör med varierad repertoar och hög musikalisk kvalitet". Och det mottot har de förädlat under de 25 aktiva åren i Linköpings kulturliv.

I dag lördag ska detta firas med pompa och ståt, först med en jubileumskonsert i Katedralskolans aula och sedan med en fest på Tornet för alla nuvarande och tidigare körmedlemmar. I samband med jubileumskonserten släpps Chorus Lins fjärde skiva, "Come in and stay a while".

Skivan spelades in tidigare i vår i Skeda kyrka, under temat lugn, ro och vila. Och här har kören verkligen lyckats med ambitionen att skapa musik som smeker, ungefär som när mamman sitter på barnets sängkant och varsamt stryker handen över håret. Hymner och visor samsas med Evert Taube och Benny Andersson. Två låtar av Billy Joel, "And so it goes" och "Lullaby" fungerar finfint med körens mjuka klang och böljande dynamik. Möjligtvis är 22 smekande spår några för många - känslan av ro kan lätt slå över till rastlöshet.

Den som förväntar sig studentikost spexande får lyssna på något annat. Här är det om inte allvarligt, så i alla fall väldigt varsamt.