Och ingen av de 1 000 personerna på första konserten verkade sura över att konserten inte längre var "gratis", då man förväntades lägga bidrag i Stadsmissionens 25 insamlingsbössor.

- Folk är bara glada att få hjälpa till, tror jag, sa 14-åriga Hedvig Kraft som mötte oss i dörren med en av bössorna.

När vi gick hade hon fyllt fem bössor redan. Då skulle konsert två just börja med nästan lika många i publiken.

Kören sjöng alla sina "hits" från "Körslaget" med stor energi och publiken klappade och jublade. Louise Hoffsten höll sig under de flesta låtarna diskret i bakgrunden, men kom in och rev av sin "Let the best man win" så att taket lyfte.

- Jag ville inte vara i förgrunden, jag ville att kören skulle vara först, och visa att de KAN sjunga. Det finns en del elaka röster som trott att det varit playback i tv, sa Louise mellan konserterna, trött men lycklig.

På scenen fanns körens egenhändigt målade tavla, inspirererad av Princelåten "Raspberry beret". Nu auktioneras den ut under veckan och pengarna går till körens och Louise insamling.

- Man kan lägga bud på Facebooksidan Team Hoffsten Support eller på min hemsida, sa Louise. Jag har ju min egen agenda med det här, det är inte bara underhållning här i kväll. Och det är att samla in pengar till Stadsmissionen, de gör ett jättejobb för människor som hamnat utanför i Linköping.

Artikelbild

Auktionen pågår till på fredag.

Vill du veta mer se: www.hoffsten.com