Sagateatern börjar sin säsong med en av Oscar Wildes mest berömda pjäser, Mr Earnest. Handlingen utspelar sig i den engelska aristokratin och handlar om Algernon Moncrieff (Johan Millving) och Jack Worthing (Svante Petré). Worthing har hittat på en bror med namnet Earnest som han påstår bor i London, ett skäl för att kunna var där ofta. Väl där har han förälskat sig Moncrieffs kusin Gwendolen (Hanna Wallenbro) som älskar honom tillbaka med fått för sig att hon måste gifta sig med en man som heter Earnest. Worthing friar för att sedan försöka ta död på sin bror, bara för att se Moncrieff dyka upp i broderns gestalt och till råga på allt förlova sig med Worthings myndling Cecily (Lisa Andersson). Som pricken över I så dyker Gwendolen upp, och nu är två kvinnor förlovade med en man som inte finns.

I översättningen så försvinner en viktig del av Wildes bitska humor, Orginaltiteln lyder "The importance of being Earnest" och i den svenska versionen har man valt endast Mr Earnest. Earnest är inte bara ett namn utan betyder även ärlig, och pjäsen handlar lika mycket om att vara ärlig som att vara Earnest.

I Infernos version har handlingen förflyttats till ett vagt 20-tal sett till kläder och attribut. Samtliga skådespelare presterar bäst i akt två, men särskilt vill jag lyfta fram Johan Millving och Lisa Andersson. Wildes svarta humor fungerar för ensemblen och uppsättningen faller inte i buskisfällan utan det blir en bra komedi av det.