Bram Stoker skrev den första vampyr-romanen "Dracula" i slutet av 1800- talet, långt innan vampyrerna blev populärkultur och Stephenie Meyer slog igenom.

Originalets Dracula är en mörk och ensam figur som får gestalta ondskan på jorden, baserad på den rumänske härskaren Vlad Tepes från 1400-talet. Det är denna originalberättelse som ligger till grund för Teaterföreningen Infernos uppsättning av "Dracula", vilket är glädjande i dessa sorgliga tider för vampyrälskare.

Bram Stokers "Dracula" utspelar sig i 1800-talets England. Advokaten Jonathan Harker lämnar sin fästmö Mina för att åka till Transsylvanien och hjälpa Greve Dracula med bostadsaffärer.

Artikelbild

Väl framme blir Harker inlåst i grevens slott. Hemma i England befinner sig Mina hos sin väninna Lucy, som beter sig allt mer märkligt och blir mer och mer blek. Lucy har blivit vampyr och jakten på den vampyr som smittat henne tar sin början.

Inferno är en grupp amatörer, med en tydlig kärlek till det de gör. Men på premiären blev spelet övertydligt och karaktärerna kändes därför inte riktigt trovärdiga.

Gruppen är däremot bra på allt annat som krävs, som manuset, scenerierna, programbladet och ljussättningen. Till föreställningarna i december hoppas jag att de hunnit lägga mer tid på att slipa på själva spelet, det finns något bra där som bara behöver plockas fram.

EMIL ÅKERÖ