1 mars lanserades den nya kanalen Outtv i Sverige, en, enligt dem själva, gaytevekanal. Och gay var ordet, ett begrepp som nu mest används för homosexuella män. Gay kan utläsas som Good As You och är en hbt-rörelse som inget annat vill än att bli assimilerad in i det heterosexuella samhället. Framför allt är detta vanligt hos homosexuella män - kampen för jämlikhet utkämpats utifrån borgerliga kärnvärden, vikten av att få gifta sig och skaffa barn blir viktigare än solidaritet med förtryckta hbt-personer i andra länder.

Detta slår mig när jag ser reseprogrammet "Bump!" som i ett avsnitt skildrar en kryssning för gaykillar. På denna kryssning görs ett stopp i Egypten, ett land med tydliga lagar och sanktionerat förtryck mot homosexuella. Detta förtryck berörs genom att bögarna får gråta ut över att de inte får klä sig som de vill när de tittar på pyramider för att sedan festa ombord i tryggheten utklädda till faraoner.

En term som används ibland är Pink money, pengastinna bögpar utan barn men som gärna spenderar sina pengar på diverse prylar. Outtv är som gjort för Pink money, målgruppen hade inte kunnat vara tydligare.

Vissa ljuspunkter finns dock, som dokumentärserien "Queer Prom". Programmet handlar om ungdomar som vill ordna en skolbal för alla de som inte är välkomna på de ordinarie heteronormativa tillställningarna. Dessvärre är produktionen så illa klippt och producerad att ett avsnitt av "Debatt" framstår som genial tv. Om detta är gay-tv så vet jag inte om jag vill vara gay längre.

EMIL ÅKERÖ