Revy är en form av teater som kan ta sig många uttryck, från HassåTage och Galenskaparna till nyårsrevyer och allt däremellan. Mitt i allt detta hamnar "Sommarskojarna". Det blir lite för mycket av allt, man har inte riktigt bestämt sig för vad man vill göra och plumpa skämt blandas med politisk satir.

Jag önskar att ensemblen hade valt att fokusera på den mer folkliga underbältethumorn. När Niclas Angerborn är utklädd till Håkan Juholt så känns det mest charmigt (han är rätt lik Juholt med påsminkad mustasch och ögonbryn) men texten i numret är lika tunn som en röstsedel och jag minns lika lite av den som av den riktiga Juholts floskler.

Då är det mycket bättre när Eva Granlund tar upp sin miserabla servitris från komikerparet Inez och Vera och i dialog med publiken delar ut ungefär lika miserabla dejtingtips, eller när Jocke Johansson ger sig ut på en dialektal resa som resulterar i slutsatsen att östgötskan är den bästa dialekten.

Dessvärre saknar många av numren en ordentlig twist och hade de bara skruvats till ytterligare ett par varv hade de blivit riktigt bra.

Istället blir resultatet en smårolig och charmig tillställning, men som flera gånger skjuter bredvid mål. Potentialen finns där, men sketcherna borde ha jobbats igenom mer redan på manusnivå. Det finns en del godbitar, men precis som en svala inte gör en sommar så gör en bra sketch inte en hel revy.

EMIL ÅKERÖ