Teaterns Hus firar tio år med öppet hus och caféöppning

Det är nu tio år sedan Teaterns Hus drog upp ridån på Snickaregatan i Linköping. I helgen firas det i två dagar med öppet hus med gårdsfest, musik och smakprov från sommarens föreställningar.

I helgen firar den konstnärlige ledaren Håkan Bäck Teaterns Hus tioårsjubileum med öppet hus.

I helgen firar den konstnärlige ledaren Håkan Bäck Teaterns Hus tioårsjubileum med öppet hus.

Foto: Ann-Charlotte Irhede

Teater2023-05-12 17:00

Teaterns hus öppnade i den lokal som tidigare hette Globenteatern och som i mer än hundra år varit hem för scenkonst. Sedan har Teaterns Hus blivit en scen för teaterfestivaler, musikaler, magishower, nyårsrevyer och jazzkonserter. Föreningen har i dag över 200 kursdeltagare i det som är en av Sveriges största teaterskolor. 

För att fira tioårsjubileum öppnar Teaterns Hus den 1 juli en friluftscen på sin innergård för just innergårdsteater. Under helgen bjuder Teaterns Hus på smakprov ur minnesföreställningarna "Hej på dig du gamla Primadonna" (om Tollie Zellman, Annalisa Ericson, Hjördis Pettersson och Julia Caesar med flera) och minnesrevyerna "Povels Pärlor", "Från Tages Täppa" och farsen "Tanten som visste för mycket" från Blåviksteatern utanför Boxholm. 

Det blir också många barnorienterade aktiviteter med dockteaterföreställning, besök av de välbekanta karaktärerna Pettson och Findus från sommarens föreställning "Tuppens minut och Pannkakstårtan" och Linköpingsförfattaren Mattias Kronstrand läser högt ur sin nya bok "Moster Bedas Bidé". Dessutom blir det prova på-teater. 

Lördagen avslutas med en konsert med Dennis Östryd som framför sånger av Olle Adolphson. 

Nu under helgen öppnar också det nya Teatercaféet och i sommar ordnar Teaterns Hus kulturcamp med teater- och skrivarläger för barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!