Det studsar inte riktigt. Jobbet får han göra själv. Frågorna dör på golvet framför scenen. Ingen tar bollen. Publiken är inte där för att delta. Underhållning är beställt. Ge det till oss. Och Messiah Hallberg ger av allt han har.

Komediklubben LKPG Ha Ha! värmer den begynnande hösten. Torsdagskvällen är kall och fuktig utmed Vasavägen, men innanför väggen till Backstage finns värmen. Atmosfären är god. Även om publiken är stillsam och välartad in till beskedlighetens och tråkighetens gräns är alla där för att lyssna. Ingen fyllepratar och stör. Det är komedin i centrum till ett hundra procent. Kanske är det extra läskigt för de komiker som vågar greppa micken, för inget studsar tillbaka. Jobbet får du göra själv.

Messiah Hallberg har gjort en snabb karriär på stand up-scenen och på bara ett par år har han landat i toppskiktet bland landets komiker. Det är lätt att förstå varför. När han lägger sin hand på mikrofonen denna kväll äger han lokalen. Hans monolog har ett enormt flyt, känns improviserad och naturlig. Den flyter ut i bihandlingar, tar snabba extrapoänger men landar slutligen där den var beräknad att landa. Det är underhållande, välgjort och när det ibland haltar i originalitet och solklara skämt så tar han igen det på framförande.

Artikelbild

För att Messiah Hallberg ska komma helt till sin rätt behövs publikens deltagande. Det visar sig när han av de små bollar publiken skickar tillbaka denna kväll, i form av korta repliker och blyga svar, gör blixtsnabba improviserade skämt som medicinbollstungt kraschar rakt in i skrattcentrums solar plexus.