Inramningen kunde inte vara ljuvligare. Kvällssol med lagom bris. Svirrande svalor i luften. Och så den underbart välskötta bygdegården i stadsnära Landeryd. Hela platsen andas entusiasm och engagemang, och föreningens medlemmar tillhandahåller hembakat fika och den grillade korv som vi njuter av i pausen.

Föreningens ordförande Joakim Johansson har sytt ihop föreställningen tillsammans med Mikael Lindh. Det är fjärde året som herrarna satsar av sin sommartid för att erbjuda en stunds harmlös men trivsam underhållning. Konceptet känns igen från nyårsrevyerna, men funkar lika bra på sommaren.

Sketcher med aktualitet i både plats och tid varvas med sångnummer. Ordvitsarna flyger i kapp med svalorna och trion hinner avhandla trängseln vid Braskens bro, Carema och övervakningsavslöjaren Edward Snowden under de två timmar som föreställningen varar. De rutinerade Bruno Andersson och Nils-Inge Johansson bildar en trygg grund och dras in i sketcherna till sin egen och publikens förtjusning.

Artikelbild

Rebecka Dellskog sjunger med charm och inlevelse. Särskilt gillar jag ”En torftig visa” från Povel Ramels ”Knäppupp” och ”Östgötavisan” där Joakim Johansson hyllar vårt vackra landskap. De båda killarna ikläder sig olika roller och förmedlar en genuin kärlek till revyn som underhållningsform.

Skämten är allmänt hållna och drabbar aldrig namngivna personer. Själv har jag slutat skratta åt de missuppfattningar som kan uppstå när en människa inte hör vad någon annan säger, men vitsigheter under bältet går alltid hem om de levereras med glimten i ögat.

Och det gör de.