Moderaterna som citerade "Wild´n Fresh" ville alla se inskränkningar i konflikträtten, till exempel en begränsning av rätten till sympatiåtgärder eller ett stopp för blockad av företag där ingen fackansluten arbetar.
Ingen av dem lyckades.
Den svenska modellen fungerar bra och arbetsmarknadens parter måste ges, och ta, ansvaret för den - var moderatledningens budskap.
Det enda stämman beslutade var att moderaterna "ska följa" vad som händer.
Fredrik Reinfeldt gick ju på offensiven vid sitt öppningstal när han slog fast att de nya moderaterna prioriterar satsningar på välfärden framför avskaffad värnskatt. Många bespetsade sig på en tuff fajt mellan "nya" och "gamla" moderater under stämman.
Men under fredagen märktes inga sådana stridigheter. Moderater gick förvisso upp i talarstolen, citerade "Wild´n Fresh" och yrkade på smärre förändringar av arbetsrätten.
Men det var inga hårda ord eller tonfall, utskottens förslag vann alla omröstningar och de "gammelmoderatidéer" som framfördes var väldigt måttliga.
I frågan om hyresrätterna var till exempel Norrköpingsmoderaten Jörgen Rundgren mest höger av alla i talarstolen när han ville skriva in i handlingsprogrammet att bruksvärdessystemet så småningom måste anpassas till en marknadsekonomi.
Ingen höll med honom.
Hyresrätterna gav också upphov till fredagens mest laddade votering. Stockholmsmoderaten Kristina Alvendal påpekade att de allmännyttiga bostadsföretagens organisation, SABO, har bestämt att de kommunala bostadsbolagens hyressättande roll ska avskaffas. Detta trots att SABO har socialistisk majoritet.
"Handen på hjärtat - visst vore det pinsamt att bli omkörd till höger av socialisterna i SABO", sade en moderat till stämman inför omröstningen.
Men moderaterna blev omkörda. Förslaget att avskaffa allmännyttans hyresnormerande roll förlorade med rösterna 98-90.
Kvartetten Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Per Schlingmann och Sven Otto Littorin tycks just nu ha moderaterna i ett järngrepp. Bevarande av arbetsrätt och bruksvärdessystem accepterades med förvånansvärt litet knot av stämman.
Moderatledningen har ju sagt att klassisk moderatpolitik som att sänka skatter och öka friheten ska komma så småningom, men att det inte är rätt läge just nu. Ombuden på stämman måste lita på det, eller så är förnyelsen av moderaterna faktiskt så djupgående att man förlikat sig med en politik som i många stycken framstår som ganska socialdemokratisk.
Frågan är om något av de andra allianspartierna tänker kliva högerut för att fylla tomrummet efter de gamla moderaterna. Annars får man hoppas att partidisciplinen inte är lika hög i de andra allianspartierna.
Den svenska politiska debatten riskerar nämligen att bli väldigt utslätad och stillastående om den enda skillnaden mellan socialdemokraterna och de borgerliga är procentnivåerna i ersättningssystemen.
För övrigt var moderaterna allra gladast när de debatterade miljö. "Vi ska göra miljöpartiet överflödigt till valet 2010", och "Äntligen får vi miljömoderater genomslag för våra idéer" var lyckliga utrop från talarstolen.