Man kan tycka att könsblindhet är just den rätta inställningen för att uppnå jämställdhet - den som är blind för kön behandlar rimligen män och kvinnor lika.
Men det är en semantisk invändning. Av fem förslag är tre åtminstone inte skadliga: Mer barnomsorg på obekväm arbetstid, höjd ersättning till föräldrar som vabbar och bättre etableringshjälp till nyanlända invandrare. Visst finns invändningar - alla förslagen kostar pengar och ska ställas mot andra reformer eller skattesänkningar, höjd vab-ersättning krockar med arbetslinjen och en förbättrad etablering får inte positivt särbehandla kvinnorna.
De andra två förslagen är däremot skadliga. S vill avskaffa vårdnadsbidraget och barnomsorgspengen eftersom de "försenar etableringen på arbetsmarknaden för många kvinnor med utländsk bakgrund". Med tanke på infödda mammor och pappor som är nöjda med vårdnadsbidrag och barnomsorgspeng är detta inte vägen att skapa positiva attityder till invandring. Dessutom börjar den ständiga nedvärderingen av just invandrarkvinnors förmåga att göra fria och informerade val mellan arbete och tid med barn att kännas väldigt tröttsam.
Värst är förslaget att lagstifta om rätt till heltid. Varför ska S vifta med lagstiftningsmakten hela tiden, när de som arbetsgivare i kommuner och landsting faktiskt har möjligheten att frivilligt erbjuda många deltidsarbetande att gå upp till heltid? Det finns företag i den privata sektorn som måste använda deltidsanställningar och som kanske tvingas lägga ned om rätt till heltid blir lag: Restauranger och affärer med tydliga arbetstoppar vid vissa tidpunkter (till exempel lunchen). Lagstiftad rätt till heltid kan därför innebära att många kvinnor blir av med sitt deltidsjobb i stället för att få gå upp till heltid.