"Om man går fort och ler mycket märker ingen att man är ful", lyder ett talesätt. Mona Sahlins modifierade version tycks vara: "Om man upprepar en sak tillräckligt ofta och högljutt märker ingen att man har fel".
När socialdemokraterna uttalar sig nu för tiden handlar det nästan uteslutande om arbetskraftsbrist. Industrin får inte tag på personal med rätt kompetens - och det är alliansregeringens fel, är budskapet.
Ingenting kunde vara mer fel.
Industrins arbetskraftsbrist beror på den politik socialdemokraterna drev under sitt långa maktinnehav. Yrkesutbildningar dränerades på yrkesinnehåll, eftersom allas högskolebehörighet var viktigast. Den tekniska gymnasieutbildningen togs bort helt under några år. Arbetslösa erbjöds kurser för att bli programledare och dataspelsprogrammerare (som om det är lätt att få jobb i de branscherna!) samtidigt som det fanns få platser för den som ville bli svetsare eller långtradarchaufför.
I verkligheten jobbar alliansregeringen hårt för att rätta till systemfelen, vilket framgick av uttalandet i dagens Corren från Jan Ställborn, ordförande Branschrådet teknik.
Men i Mona Sahlins retoriska fantasi har den strukturella obalansen på arbetsmarknaden uppstått på 1,5 år, och rättas till genom en tillbakagång till s-modellen. Det blir inte vacker sanning ens om hela socialdemokratiska verkställande utskottet varggrinande springer lika fort som Asafa Powell.