Ett 30-tal tjejer i Kinda har skurit sig eller tillfogat sig själva andra skador under det senaste året.
Det är en förfärande påminnelse från vårt närområde om en utveckling som gäller hela landet.
Självskador eller självdestruktivt beteende har ökat med 40 procent bland flickor, enligt Bris. När unga själva får svara på om de medvetet har skadat sig själva svarar så mycket som 16 procent av flickorna i åldrarna 15-24 år ja (Ungdomsbarometern 2008).
100 000 tonårstjejer lider av ätstörningar, enligt statistiken. Det händer att tioåringar kommer till ätstörningskliniker.
En undersökning från Ungdomsstyrelsen visar att 40 procent av flickorna på högstadiet och gymnasiet lider av stressrelaterade besvär som magont eller sömnproblem.
Den psykiska ohälsan finns även bland vuxna kvinnor. Folkhälsoinstitutet beräknade för ett par år sedan att psykiska besvär, som depression och ångest, var den vanligaste orsaken till sjukskrivning bland kvinnor.
Bilden är alarmerande. Men det är dessvärre svårt att komma tillrätta med problemet.
Det krävs naturligtvis bättre insatser när det gäller att fånga upp unga kvinnor som mår dåligt. Och bättre resurser för att ge dem hjälp - samtal, medicinering eller andra typer av stöd.
Folkhälsominister Maria Larsson (kd) vill ta fram en nationell strategi för att utveckla föräldrastödet, när en ung människa mår dåligt. Ett annat förslag från regeringen är ett nationellt kunskapscentrum för utveckling av tidiga insatser till barn och unga som löper risk att utveckla svårare psykisk ohälsa. Regeringen tillför också pengar för att förstärka psykvården för unga.
Men det är svårt att tro att det skulle räcka. Allt pekar på att den psykiska ohälsan kommer ur en helhet som är mycket svårare att påverka än symptomen hos en enskild flicka - vilket kan vara svårt nog.
Samstämmiga röster - kuratorer, utredare och andra sakkunniga - påpekar att det är de allt hårdare krav som ställs på unga kvinnor som är orsaken bakom självskador, självsvält och andra destruktiva beteenden.
Samhället snurrar allt snabbare. Konsumtionen av alkohol och droger ökar i ungefär samma takt som den psykiska ohälsan. Utseendefixeringen och jakten på framgång och status har skruvats upp till bristningsgränsen. Vanliga människors liv har hamnat i fokus för en ny tv-kultur, med program som Big Brother, Lyxfällan och Supernanny. Allt fler tycks kräva av sig själva att deras liv ska vara perfekta.
Att många unga flickor tar till kniven för att få hela cirkusen att sluta snurra - om så bara för några sekunder - är kanske inte så konstigt.
Moralism hjälper naturligtvis inte unga som mår dåligt. Men det är en moralisk fråga vilka ideal vi har, vilket samhälle vi har skapat och hur vi lever våra liv. Kanske måste vi ta ett steg tillbaka och ifrågasätta de idealen - om det verkligen ska gå att göra något åt den växande psykiska ohälsan bland unga kvinnor.