Ett krig svepte fram och var över - på mindre än en vecka. Vad hände egentligen i Sydossetien?
Att civilbefolkningen i regionen är den stora förloraren står klart. Liksom att Ryssland nu har säkrat sitt inflytande över Sydossetien och Abchazien.
Ur Natos och EU:s perspektiv är dramaturgin entydig. Ryssland är boven i dramat och har begått ett grovt folkrättsligt övergrepp på sin svaga grannstat Georgien. Det ligger naturligtvis en hel del i det. Och att Ryssland åter vill se sig som en militär stormakt - och agerar som en - är illavarslande.
Kanske är Georgiens version sann: Att ossetierna, uppbackade av ryssarna, provocerade fram striderna. Och att Ryssland sedan tog striderna som förevändning att gå in i Georgien.
Men det finns också en möjlighet att Rysslands version är lika nära, eller närmre, sanningen: Att Georgiens president Mikhail Saakashvili trodde att han skulle förmå ta kontroll över Sydossetien och dess huvudstad Tschinvali genom en militär framstöt. Kanske hoppades han att EU och Nato skulle ge honom ett så uttalat stöd att Ryssland inte skulle våga agera.
Vems röst lyssnar vi på? Knappast på befolkningens i Sydossetien och Abchazien som i tv-inslagen berättar om hur de utsatts för militära trakasserier från Georgien sedan 1990-talet.
Sydossetien och Abchazien annekterades av Ryssland 1801 respektive 1810. Under Sovjetepoken hade dessa provinser autonomi, men var delar av Georgien. Strider bröt ut 1991 när Georgien frigjorde sig från Sovjet, något en stor del av befolkningen i Abchazien och Sydossetien var emot: De ville fortsätta vara en del av Ryssland.
I Abchazien drevs den georgiska befolkningen på flykten under 1990-talet. I Sydossetien var det ossetier som drevs på flykten av georgier. Båda provinserna har utropat sig till självständiga republiker - men omvärlden har inte erkänt deras status.
De senaste åren har Georgien närmat sig Nato och EU. Gas- och oljeledningar som går genom landet gör det strategiskt högintressant.
Kosovos självständighet har bidragit till att trissa upp spänningen i regionen. Sydossetien och Abchazien vill gärna jämföra sin situation med Kosovos.
Att ge Ryssland skulden för kriget är enkelt. Det är också, förmodligen, någorlunda korrekt.
Men konflikten mellan Georgien och dess utbrytarprovinser borde ha lösts i fredliga förhandlingar. Georgien har med sin militära upprustning och aggressiva hållning knappast arbetat för en sådan lösning.