Efterfrågan på ekologisk mat har ökat - delvis på grund av den uppmärksamhet som klimatfrågan har fått.
Men nu menar Livsmedelsverket att ekologiskt eller konventionellt odlad mat inte gör så stor skillnad för klimatet. Att välja bönor i stället för kött gör större skillnad. Och potatis är bättre än ris.
För somliga är det kanske självklarheter. Andra konsumenter känner sig förmodligen vilsna i snårskogen av information, inte minst eftersom de flesta detaljer livligt diskuteras av "experterna". Organisationen Krav är till exempel inte eniga med Livsmedelsverket om den ekologiskt odlade maten.
Många vill göra det rätta, men vet inte vilket val som är det bästa.
Hur mycket värre är det om bönorna kommer från Kenya i stället för Sverige? Är fisk från andra sidan världen sämre än kött från Danmark sett ur klimatsynpunkt?
Det behövs en tydlig klimatmärkning av livsmedel som går att lita på. Livsmedelsverkets nya, miljöanpassade rekommendationer är ett steg i rätt riktning. Men det räcker inte på långa vägar.