I söndagens utfrågning var Ohly däremot på strålande humör. Refrängen blev programledaren Anna Hedenmos ständigt återkommande: Det är alltså några punkter där ni inte är överens. En brett leende Ohly bekräftade gång efter annan: Du har helt rätt.
Först rättspolitiken. Vänsterpartiet vill ha sänkta straff för grov misshandel och halvtidsfrigivningen åter. Där är de rödgröna inte överens. Ett undantagsfall, menade Ohly. Därefter överenskommelsen om betygen. Här går den rödgröna politiken åt fel håll, enligt Ohly. Ett undantagsfall. Lite senare gjorde han klart att Vänsterpartiet är lika mycket emot friskolor nu som tidigare.
Men när det gäller föräldraförsäkringen då - där är väl de rödgröna ändå ganska eniga? Att frågan inte kom med i det rödgröna valmanifestet har många bedömare uppfattat som ren taktik. Inte alls, enligt Ohly. Det har helt enkelt inte gått att komma överens. Ett undantagsfall.
Ohlys uttalande om bröstpump som lösningen när mannen ska ta över mitt i amningen har redan hunnit bli berömt. Sahlin och Wetterstrand har tagit avstånd från uttalandet och Ohly tvingats backa. Många är säkert mer nyfikna på vad som sägs bakom kulisserna. Ohlys solospel hjälper ju knappast de rödgröna att vända underläget i opinionen. Man kan nästan tvivla på om Ohly verkligen vill sitta i en regering.
Solospelet har pågått under hela valrörelsen. För några veckor sedan gick Ohly på tvärs mot S och MP genom att tala om höjningar, i stället för sänkningar, för att överbrygga skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare. Och i Ekots intervju kom det tydligt fram att han endast motvilligt accepterar EU-samarbetet.
Steget är långt från den oppositionslystne Ohly vi ser i valrörelsen till den ansvarsfulle minister som dagligen måste försvara regeringens politik.
Det är omöjligt att komma ifrån tanken att Ohlys surmulenhet i SVT:s skoldebatt beror på att hans rödgröna kamrater till sist varit tvungna att ta honom i örat. För även om Ohly tar partipolitiska poäng på sina soloutspel vinner de knappast fler röster till det rödgröna blocket. Och det blir i längden ohållbart att bedriva två valrörelser samtidigt.
Oavsett om Sahlin lyckas med uppgiften att tämja Ohly så här i valrörelsens sista glödheta timme så kommer hon troligtvis att ångra att hon släppte in honom i samarbetet. Problemet med det rödgröna alternativet handlar inte bara om regeringsduglighet och om avsaknaden av förhandlingsuppgörelser på enskilda områden, utan om en djup ideologisk oenighet i synen på utrikespolitik, skatter och välfärd.