"Alla ska med" var socialdemokraternas slogan för några år sedan - troligen tänkt att låta varm och omfamnande.
Men om någon rynkar ögonbrynen, visar tänderna och väser "Alla ska med" blir intrycket ett annat. Särskilt om denne någon är landets finansminister och hotar att bussa Stefan Ingves och Bo Lundgren på dem som inte vill vara med.
Stabilitetspaketet för finanssektorn innehåller en statlig lånegaranti som är frivillig för bankerna.
Lånegarantins syfte är att det ska bli billigare för bankerna att låna pengar när staten garanterar att betala tillbaka skulder som bankerna själva inte klarar av. För att få vara med ska bankerna uppfylla vissa grundkrav, betala avgifter samt strypa bonusar och vidlyftiga ersättningar till de högsta cheferna.
Lånegarantin är frivillig för bankerna eftersom EU-uppgörelsen ser ut så, men också för att det inte är någon självklarhet att tvinga in banker som står på egna ben i ett statligt garantisystem.
Oppositionen är bekymrad över denna frivillighet. Thomas Östros har krävt att regeringen "vidtar åtgärder" om det visar sig att alla banker inte går med i garantin. Annars kommer bankerna som står utanför att åka snålskjuts på dem som är med, menade han.
Regeringen försäkrade då att lånegarantin skulle göras så attraktiv att alla de stora svenska bankerna väljer att vara med.
Men av de fyra storbankerna är det hittills bara Swedbank som har ansökt om lånegarantin. Handelsbanken har meddelat att det är osäkert om man vill vara med. Nordea och SEB har inte sagt någonting.
Det var detta som orsakade Anders Borgs utbrott förra veckan. "Jag tycker att allmänheten bör kontakta sina banker och fråga dem hur de ser på detta. Är miljonbonusar det viktigaste eller är det viktigare att man får ned boräntan", sade han.
Det var populistiskt av finansministern.
Visst kommer boräntorna att sjunka om bankernas egna låneräntor sjunker på grund av garantin. Men de banker som går med måste betala avgifter, vilket kan påverka boräntorna åt andra hållet.
Just avgifterna verkar göra bankerna tveksamma. Det är meningen att de ska vara riskdifferentierade, så att den bank som har högre risk betalar högre avgift. Prissättningen har dock kritiserats för att låta försiktiga banker subventionera spekulativa.
Ändå låtsas Borg att det enbart är bonusstoppet som får bankerna att tveka. Det blir särskilt populistiskt när försiktiga Handelsbanken inte betalar några bonusar till sina chefer.
Tyvärr verkar det som om Borgs populism går hem. Han har fått många glada tillrop på bloggar och tidningssidor. Men Borg borde inte nedlåta sig till att vulgarisera det viktiga stabilitetspaketet till en fråga om bara bonusar och bolån.
Av respekt för skattebetalarna borde Borg i stället förklara sakligt och pedagogiskt varför det är viktigt att alla är med. Det kanske inte är lika folkligt men det är politiskt hederligare än att väsa "Alla ska med" med ett tonfall som för tankarna till hästhuvuden i bankdirektörernas sängar.