Ett antal kärnfrågor ska avhandlas under de kommande fem dagarna:
Ska a-kassan vara 80 procent för 80 procent av löntagarna, eller rent av 90 procent?
Stalltips: Det stannar nog vid 80 - och redan det kostar enorma summor att genomföra.
Hur många av alliansens fyra steg i jobbskatteavdraget vill S avskaffa?
Stalltips: Bara det sista - annars riskerar man att tappa för många väljare.
Ska vinst förbjudas för privata aktörer inom skola och vård?
Stalltips: Det blir inga begränsningar av vård- och skolbolags vinster - S-politiker från storstäderna kommer att sparka bakut.
Kommer S att lova att föräldraförsäkringen delas lika mellan föräldrarna om de vinner valet?
Stalltips: Om Sahlin ska kunna profilera S som ett feministiskt parti är det nödvändigt att försäkringen delas.
Men Mona Sahlin höll sig borta från de frågorna i sitt tal. I stället målade hon upp konflikten med regeringen med mycket bred pensel. Det var ett smakprov på hur hon kommer att lägga upp sin retorik i valrörelsen 2010.
Regeringens politik har skapat arbetslöshet, menar Sahlin. Och de sänkta skatterna är en av orsakerna till den ökade arbetslösheten. Hon lovade också att S ska uppfattas som det mest trovärdiga alternativet när det gäller jobben.
Att hon valt den linjen har stått klart sedan lågkonjunkturen kom: Skyll arbetslösheten på regeringen.
Trots det måste man fråga sig hur hon får ihop det. Alla vet ju att krisen inte är hemmagjord den här gången. Underskattar hon inte sina väljares allmänbildning? Kanske inte.
Möjligen är det också så att många har missat att sysselsättningen steg ända fram till i år, när krisen fick full genomslagskraft.
Hela 2007 och 2008 steg sysselsättningen och det råder stor koncensus bland nationalekonomer om att det delvis var tack vare regeringens politik. Sänkta skatter ökar sysselsättningen av flera skäl. Det ger en morot att flytta dit jobben finns eller ta ett oattraktivt jobb. Konsumtionen ökar när vi får mer i plånboken och då kan företagen anställa fler. Sänkta skatter håller också lönebildningen i schack, vilket ger arbetsgivaren råd att ha större personal.
Det här vet förstås Sahlin och det är ett av skälen till att S inte ens överväger att ta bort alla regeringens skattesänkningar. Trots att S svartmålar skattesänkningar tänker man inte återställa 2006 års skattenivå. De höjningar man utlovar - som till exempel av förmögenhetsskatten - är mer symboliska än de ger klirr i statskassan.
Men hur går det med trovärdigheten i jobbfrågorna när S säger en sak och gör en annan? När man hävdar att hög skatt är lika med hög sysselsättning - vilket helt motsägs av ekonomerna? Hur trovärdigt är det när S lovar mer av samma politik som svenska folket tackade nej till 2006?
Svar på de frågorna är att vänta på valdagen 2010. Varken förr eller senare.