Den samlade bedömningen är att BNP kommer att öka blygsamt under andra och tredje kvartalet i år.
Almega rapporterade i går att tjänsteproduktionen ökade under det andra kvartalet i år, jämfört med det första. Siffrorna ligger visserligen fyra procent lägre än förra årets, men utvecklingen går åter i rätt riktning och för det tredje kvartalet i år ser det ännu ljusare ut.
Stockholmsbörsen har stigit med nästan 30 procent i år. Även börserna i Asien, Östeuropa och USA har stigit.
Kina rapporterade en tillväxt på sensationella tio procent för årets första sex månader. Lika positivt såg det ut i grannländer som Sydkorea och Indonesien. Till och med problembarnet Japan, som befann sig i recession redan före den aktuella lågkonjunkturen visar nu blygsam tillväxt. I euroområdet håller produktionen på att stabiliseras.
Det är goda nyheter för ett exportberoende land som Sverige.
Trots det är läget allvarligt. Jämfört med för ett år sedan har Sveriges BNP sjunkit med 6 procent. Riksbanken räknar med att det kommer att dröja till 2012 innan ekonomin har återhämtat sig till 2008 års nivåer.
Men hur ser det ut för svenskarna?
De svenska konsumentpriserna sjönk med 0,9 procent i juli, jämfört med året före. Det beror bland annat på lägre priser på el och bensin. Kronan har återhämtat sitt värde och det gynnar inte bara den som åker på semester - även priset på importerade varor, som vissa livsmedel, sjunker.
Sänkta priser gynnar alla - även pensionärer och arbetslösa.
Ett tredje steg i jobbavdraget genomfördes 1 januari i år. Det gynnar dem som har jobb.
De rekordlåga räntorna gynnar alla som har lån på sitt boende - och de är många. Två av tre svenskar äger sin bostad.
En majoritet av svenska folket har sett en rejäl förstärkning av sin privata ekonomi sedan regeringsskiftet 2006. En förstärkning som alltså fortsätter även mitt i lågkonjunkturen.
Lågkonjunkturens verkliga förlorare är de arbetslösa. Arbetslösheten beräknas stiga fram till år 2011 då den når 11 procent. Det är en katastrofal siffra. Det rör sig om 300 000 människor som blir av med sitt jobb mellan 2008 och 2011. Ännu allvarligare är kanske att många av dem riskerar att bli kvar länge utanför arbetsmarknaden, eller aldrig komma in på den, just på grund av den sega lågkonjunkturen.
De kommande åren kommer därför skillnaderna mellan de som har jobb och de som inte har det att bli allt mer kännbar. Kanske ett samhällsproblem i sig själv.
Och den politiska frågan kommer att vara brännhet:
Löser man utanförskapet genom höjda skatter och högre ersättningar i trygghetssystemen. Eller är det en bättre väg att stimulera tillväxt genom att sänka beskattningen på arbete?
Det är en ideologisk frågeställning som kommer att ställa på sin spets i valet 2010.