Mika Gredegård från Karlskrona har bara efter några timmar i Linköping fått ont i kinderna. Det är inte kylan som biter på henne. Snarare är det allt skratt som tagit fart tillsammans med schlagervännerna.

De fyra tjejernas goda humör smittar av sig på Stora torget och schlagertältet som står uppställt där. De har slutit upp ännu en gång för att tillsammans insupa och bevaka stämningen kring melodifestivalen. Tjejerna driver sedan 2008 en schlagerblogg tillsammans och bevakar varje deltävling.

- Vi är mycket för körsångerskorna och stämningen runt omkring det hela, säger Bonnie Zell som åkt från Skövde för att ha koll på allt som händer i Linköping.

Artikelbild

Gänget träffas inte så ofta eftersom alla bor på olika orter.

- Vi träffas inte så ofta så det blir rätt så intensivt när vi väl ses, fortsätter Bonnie Zell förklara mellan skratten.

Sara Rydstedt från Katrineholm är inne på samma spår:

- Vi har rätt lite tid tillsammans eftersom vi bor på olika håll, så de här sex veckorna försöker vi verkligen ta tillvara på.

Artikelbild

Engagemanget finns där och Linköping får bra omdöme.

- Linköping är bäst hittills. Vi har jättekul och stämningen är på topp, säger alla i kör.

Precis som tjejerna på bilden kan du också bli fotograferad i Guldsoffan. Kom till Stora torget - där du även kan tävla om biljetter till fredagens genrep. Vinnaren får sitta i just Guldsoffan.