– Jag kan ju säga att det är inte någon vår i antågande, för det är kallare luft som ser ut att svepa ner här i mitten av veckan, säger Lisa Frost, meteorolog vid SMHI.

Under måndagen är det litet mildare med temperaturer på plussidan. Morgonens och förmiddagens regn gör uppehåll på eftermiddagen men en ny laddning passerar norrut under natten mot tisdagen.

Bakom regnet börjar lite kallare luft föras in på tisdag.

Artikelbild

– Egentligen faller temperaturen på dagen så man kan få någon minusgrad i länet.

Successivt växer ett högtryck inoch natten mot onsdagen kan vi räkna med att det allmänt bli ett par minusgrader. Under dagen på onsdag klarnar det upp. I och med att det är soligt kan temperaturen gå upp till någon plusgrad, enligt meteorologen.

– Men det är väldigt kalla nätter vi har framför oss. Natten mot torsdag handlar om temperaturer ned mot tio minusgrader i samband med klart väder, säger Lisa Frost.

Dagtid torsdag finns chans till lite sol, men termometerna kommer ändå att visa minus.

När det gäller vinden väntas det blåsa från nordost och det blir mest svaga vindar.

Den här vinden kan mot slutet av veckan föra med sig en del snöbyar. Men enligt prognosen ser de inte ut att ta sig speciellt långt in över fastlandet.

– Det är Östersjölandskapen som får några snöbyar. Men det ligger långt fram i prognosen och det är svårt att säga var de hamnar.

När kommer våren?

– Det är en bra fråga, säger Lisa Frost. Jag kan se tio dygn framåt och då ligger den kalla luften kvar över oss. Men visst, i samband med sol kan ju temperaturen stiga upp på plussidan, men det blir ju riktigt kalla nätter. Och för att vi ska få vår ska vi ha en dygnsmedeltemperatur som ligger över 0 grader sju dagar i sträck.