Nåja, det sista var något av en överdrift. Kanske... Två av de mest välbesökta veckoträffarna i länet är i alla fall Nostalgiafton i Vadstena på onsdagar och torsdagsträffarna på Flygvapenmuseum i Malmslätt. Men med lite efterforskning kan du hitta någon träff, någonstans i länet, nästan varje dag under sommaren.

Onsdagen den 24 maj är det premiär för den 18:e säsongen av nostalgi i Vadstena. Från början var det Hans Bengtsson på Slottsgården som började bjuda in bilentusiaster i liten skala. Ryktet spred sig och träffarna blev allt mer populära, och allt mer välbesökta.

Makarna Kicki och Leif Roxvret är inne på sin femte säsong. När de tog över Slottsgården fick de också ärva och förvalta Nostalgiafton, som vid det laget lockade tusentals besökare, varje onsdag från slutet av maj till mitten av augusti.

Artikelbild

| Makarna. Kicki och Leif Roxvret ärvde Nostalgiafton i Vadstena. En träff som varje onsdag lockar tusentals besökare.

– Jag tror vi hållit ungefär samma nivå som när vi tog över. Det i princip maxat och det får knappt plats fler. Men vi har inte minskat i alla fall. När Hasse startade detta var det i princip den enda träff som fanns i Östergötland. Nu finns det en massa olika tillställningar och vi är glada över att vi lyckats behålla våra besökare, Säger Leif Roxvret.

Frasse Fransson är den som drog igång torsdagsträffarna i Nykvarnsparken. Efter tio år av ständig tillväxt slog beskedet från Linköpings kommun ner som en bomb. Inga fler bilträffar i Nykvarnsparken, trädens rötter tar skada.

När det stod klart att kommunen inte skulle ändra sig inleddes en intensiv jakt på en ny lämplig plats som kunde husera några hundra bilar och ett hundratal motorcyklar. Ett inlägg på Facebook halv sex en tisdagsmorgon öppnade för ett samarbete med Flygvapenmuseum i Linköping.

– Jag sa direkt att detta måste vi nappa på, minns museichefen Mikael Parr.

Artikelbild

| Nöjda. Första träffen på Flygvapenmuseum blev en succé. Frasse Fransson och Mikael Parr lyckades vända motgång till framgång.

Ett helt riktigt beslut skulle det visa sig. På premiären kom över 600 bilar, ett hundratal motorcyklar och inte mindre än 4000 besökare. Nytt rekord för motorentusiasternas veckoträffar.

– Så mycket folk kommer vi nog inte uppleva för än avslutningen i september, gissar Frasse Fransson.

Artikelbild

| Ta det lugnt. Eller strosa omkring och titta.

Det som kännetecknar både Nostalgiafton och torsdagsträffarna på Flygvapenmuseum är att de är öppna för alla och har ett enkelt schema. Men tack vare Internet i allmänhet och Facebook i synnerhet har många mindre träffar lyckats nå ut till sin publik. En fullspäckad träffsommar är att vänta.