--Det vore kul att vinna och få ett skivkontrakt, säger bandets frontfigur Sten Clareus.

Northern Electric var med i musiktävlingen redan 2001, när Quest For Fame anordnades för första gången. Då gick gruppen till delfinal, i år hoppas man på seger. I potten ligger ett skivkontrakt och lockar, och kanske kan en vinst leda till några spelningar också.

-- Det vore ju inte helt fel att få spela på Arvikafestivalen. Jag ska ändå dit, berättar Sten Clareus när jag ringer upp honom.

Svårbedömd

Men då gäller det att först slå ut de övriga finalisterna Presence of Mind, Radical Tea Party och Red Cell. Sten Clareus beskriver finalen som musikaliskt varierad och svårbedömd.

Själva spelar Northern Electric klassisk syntpop med 80-talsinfluenser.

--Jag lyssnar mest på gammal 80-talssynt, ju svårare desto bättre. Jag gillar gamla konstiga grejer. Jag är inte så inne på syntmusiken som är stor i dag. Futurepop är inte riktigt min grej.

Taktfast dänga

Sten, som numera bor i Växjö och pluggar marknadsföring, är den som står bakom det mesta av Northern Electrics musik. Övriga medlemmar är Linköpingskillen Krister Eriksson och Martin Alfredsson från Växjö.

Gruppen har sedan starten 1999 spelat in ett antal demor, men inget som varit till försäljning. Den intresserade kan i stället leta fram samlingsskivan med Växjöband från förra årets P3 Popstad. Där medverkar Northern Electric med låten "Night flash disco, en taktfast pumpande dänga som mycket riktigt låter en hel del 80-tal.