Intresset för matlagning har följt Johan Ilbäck under hela livet vilket minst sagt avspeglats på arbetslivet. Efter en treårig restaurangutbildning tog den gastronomiska karriären fart på hotell Ekoxen och därefter öppnade han som 23-åring restaurang Tornet i Linköping.
– Samtidigt öppnade jag en restaurang på Mjärdevi i Vita Huset och efter ett antal år på olika arbetsplatser blev jag headhuntad till rollen som restaurangchef på Linköpings Konsert & Kongress för att efter några år ta över som restaurangchef på Vårdnäs stiftsgård. Efter tre år på Vårdnäs stiftsgård fick jag erbjudandet att ta över restaurangen på Linköpings golfklubb. Då skapade vi varumärket Pegs & Tails, säger Johan.
Besök restaurangen hemsida här.
Med tanke på den ombyggda lokalen med stora fönster som skänker fin utsikt ut mot golfbanan, flexibla ytor som lätt kan anpassas efter bokningarnas storlek och det välutrustade restaurangköket kändes valet självklart.
– Den här lokalen är magisk under både sommar- och vintertid. På vintern tänder vi brasan och ljussätter för att skapa en mysig atmosfär. Under sommaren har vi en stor och lummig uteservering med fantastisk utsikt.
Något som Johan med kollegor lägger stor vikt vid är kvaliteten på maten och service. Äkthet och närhet är ord som präglar hela verksamheten. Vare sig det är att tillaga välkomponerade luncher i restaurangen, utforma exklusiva menyer för festvåningen eller catering.
– Vi arbetar inte med halvfabrikat alls. Det är mathantverk utan fusk. Vi erbjuder mycket vilt från trakten, färsk fisk och hembakat bröd. Det är en prisvärd restaurang med tanke på vad som serveras och engagemanget bakom.
Han fortsätter:
– Det finns alltid två ”dagens rätt”, veckans fisk, veckans vegetariska och salladsbuffé samt några stående klassiker efter säsong. Utbudet på menyn är väldigt brett, men för att försöka sammanfatta det kan vi kalla det för vällagad husmanskost. I december serverar vi vårt populära julbord, både på luncherna och på kvällarna samt catering till egna lokaler.
En annan fördel med restaurangen, som har öppet för luncher året om även när golfsäsongen är över, är den stora, kostnadsfria parkeringen utanför lokalen. Johan menar att i stället för att trassla runt i stadstrafiken är det smidigt att komma till Pegs & Tails.
– Oavsett om du vill njuta av en avkopplande måltid med kollegorna eller en snabb affärslunch erbjuds du en varm atmosfär och en välkomponerad meny, säger Johan avslutningsvis.