En av årets artister på världsmusikkonserten är Gitte Swaminathan som spelar indisk musik. Och bara genom sitt namn illustrerar hon den nya, mångkulturella världen. Förnamnet Gitte visar att hon är danska. Men efternamnet berättar att föräldrarna är indier. Själv är hon alltså danska med indiska rötter, och är född och uppvuxen i Danmark. Hon har spelat klassisk indisk musik i 15 år och släpper sin första cd i samband med konserten. Vinsten går till Läkare utan gränsers arbete i Filippinerna. Hon är själv läkare till yrket och jobbar på US sedan hon flyttade till Linköping i våras.

Sousou & Maher heter ett artistpar från Skåne som spelar skånsk-senegalesisk musik.

Och producenten Farokh Raisi, med artistnamnet Ashoo, kommer förstås också att medverka, liksom kommunalrådet Carina Boberg (FP), som håller tal om mångfald.

Artikelbild

| Farokh Raisi är vaktmästare och producent av världsmusik i domkyrkan.

Varför arrangerar ni Kåldolmens dag på Karl XII:s dödsdag för andra året, Farokh?

– Linköping behöver mer kärlek och respekt, mer mångfald, inte mer hat och våld. Vi måste lita på varann. Som min idol Mahatma Gandhi sa, våld vinner inte. Men vi måste jobba tillsammans, alla. Det vill vi visa.

– Jag har också skrivit ett brev , "Jag är inte knarklangare", som alla som vill får skriva under efter konserten. Sen ska jag skicka det till Östergötlands alla riksdagsledamöter.

Kåldolmens dag arrangeras lördag 30/11 kl 18 i Linköpings domkyrka. Gratis entre´, men frivillig kollekt till Syriens barn.