Polis och ambulans larmades via SOS 17.22 på måndagen till området kring biblioteket på Repslagaregatan i Motala. En person hade skadats allvarligt av någon form av tillhygge, och fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping.

Den skadade var då inte kontaktbar.

Den misstänkta brottsplatsen i Stadsparken i Motala spärrades av kort efter larmet, och medan polisen arbetade på platsen kom den misstänkte gärningsmannen tillbaka till brottsplatsen, och greps.

Vid gripandet gjorde polisen vissa beslag, men vilka dessa består i vill man inte gå ut med, med hänvisning till förundersökningssekretessen. Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och inledande förhör har hållits med honom. Motivet till dådet och vad som sagts i förhöret vill polisen inte kommentera.

Enligt en bulletin från sjukhuset klockan vid 20-tiden på kvällen så opererades 18-åringen akut för skador, orsakade av kniv. Skadorna bedömdes då som livshotande och mannens tillstånd som kritiskt.

Tidigt under natten mot tisdagen meddelade polisen att mannen avlidit i sviterna av sina skador.

- Utredningen förändras inte så mycket av att målsägande har avlidit. Det var ett grovt våldsbrott och utredningen kommer att fortsätta, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl hos polisen.

Polisens presstalesperson Fredrik Kliman kan inte uppge om de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Den misstänkte mannen kommer nu att förhöras av polisens utredare, varvid åklagare kommer ta beslut om ett eventuellt anhållande.

Artikelbild

Fredrik Kliman uppmanar allmänheten att höra av sig till polisen med tips och iakttagelser på telefon 114 14.

Anhöriga till den avlidne mannen är underrättade och brottsrubriceringen i skrivande stund har ändrats till mord.