- Kul att få med sig en kompis, säger de samstämmigt.

Att Bergström skulle välja MFF har Corren tidigare berättat. Nu har även Thomas Olsson bestämt sig för att flytta sisådär 40 mil söderut.Från nedflyttade bottenlaget IFK Norrköping till tippade topplaget Malmö FF.

- Jag har bestämt mig och vi är överens. Jag fick ett mycket gott intryck när jag var på besök. Det finns fantastiska möjligheter därnere och det är en klubb med stora visioner, sa Olsson i telefon från semesterresan i Holland.

Mittfältaren hade kontakt med Landskrona och, enligt vad Corren erfar, även Elfsborg, men till slut var inte valet så svårt. Faktum är att Malmö var aktuellt redan i fjol, men då valde 26-åringen att stanna i Norrköping.Efter degraderingen till superettan väljer han dock att utnyttja den klausul som ger honom rätt att bryta kontraktet. Något kontrakt är ännu inte påskrivet, men . . .

- . . . jag vill vara tydlig och visa vad jag vill. Det är ingen idé att gå omkring och dra på beslutet, säger Thomas Olsson.

Han kom till IFK Norrköping från Åtvidaberg inför säsongen - samtidigt som två år äldre barndomskompisen Kristian Bergström. När de nu byter klubb gör de det ännu en gång gemensamt.

- Egentligen är det ganska otroligt att vi följs åt hela tiden. Det är en kul tillfällighet, säger Olsson.

Har ni pratat mycket?

- Mot slutet har det blivit en del snack, även om det inte haft någon avgörande betydelse för mitt val.

Kristian Bergström håller med, säger:

- Jaså, är det klart med Olsson också? Det visste jag inte. Det hade inget med mitt beslut att göra, men det är klart att det ska bli kul. Det är inte fel att få en kompis med sig.

Treårskontrakt

Bergström, som spelat 128 allsvenska matcher, gjort 21 mål och även spelat två A-landskamper, skrev i dag på ett treårskontrakt med Malmö FF.Villan i Åtvidaberg är såld och inom kort flyttar familjen, sambo och ett barn, till Skåne. Till att börja med får dock pappa bo på hotell.

- Jag har gjort fem år i Norrköping och det var dags för en nytändning. Jag vill spela i allsvenskan i ett par år till och nu får jag även möjligheten att spela i Uefacupen. Det ska bli otroligt spännande, säger han.

Under nye tränaren Tom Prahl gjorde Malmö succé i år och hade bara Djurgården före sig i den allsvenska tabellen. Försvaret var utmärkt, anfallet ännu bättre - medan däremot mittfältsspelet lämnade en del övrigt att önska.IFK-duon stod därför högt upp på tränare Prahls önskelista.

Thomas Olsson gjorde främst ett strålande 2001, men hade en skadefylld och sämre säsong i år. Kristian Bergström har under flera år varit en av allsvenskans bästa vänstermittfältare, även om inte heller han hade något särskilt lyckad 2002.I en bättre omgivning kan det stora lyftet komma för dem båda.

Tunga avbräck

För IFK Norrköping är det naturligtvis två mycket tunga avbräck. Tidigare har Alexander Östlund bestämt sig för Hammarby. Lägg därtill att Jonas Wallerstedt och Fredrik Bild är på väg till Öster och att både Balazs Raboczki och Antti Sumiala vill bort.

Malmö FF satsar hårt för att vinna allsvenskan nästa säsong.Med Kristian Bergström och Thomas Olsson i laget ökar chanserna.