Det är företaget Östgötamarknader tillsammans med Göta Kanalbolag som i sommar anordnar loppis i Bergs slussar för första gången. Bakluckeloppisen kommer hållas under ljumma sommarkvällar varje onsdag från juli till augusti.

– Vi tjuvstartar dock redan den 10 maj då vi är en del av ”Sveriges längsta loppis”. Då anordnar alla slussar längs kanalen loppis och vi har äran att ansvara för Bergs slussar, säger Andreas Giselgren, ägare till Östgötamarknader.

Vid tretton tillfällen kommer loppisen hållas vid Bergs slussar och Andreas Giselgren tror att den kommer vara välbesökt under hela sommaren.

Artikelbild

| Här trivs både Bergsbor och turister, ungdomar, åldringar och barnfamiljer.

­– Loppis är en glödhet trend samtidigt som det är ett väldigt enkelt nöje. Man träffar mycket människor och plötsligt gör man det där fyndet man väntat på så väldigt länge.

Så för den som behöver rensa förrådet på gamla saker som bara samlar damm och samtidigt tjäna en liten summa så finns möjligheten att ställa ut på loppisen i Bergs slussar från och med den första onsdagen i juni.

– De flesta har en bil, saker som bara ligger och skräpar och alla tycker det är kul att tjäna lite pengar. Det kommer nog bli väldigt roligt detta, säger Andreas Giselgren.

Anna Meyers som är marknadschef på Göta Kanalbolag ser man fram emot det nya tillskottet i de historiska miljöerna kring Bergs slussar. Hon tror också att loppisen kommer mottas väl av sommarens besökare.

Artikelbild

– Loppis är i dag väldigt populärt och samtidigt väldigt bra för miljön. Det är alltid rätt att återvinna saker istället för att bara slänga det man inte vill ha.