– Det är väldigt roligt att så många har hittat hit. Under förra året hölls 350 små och stora events i lokalerna, vilket visar att de är viktiga, säger Lena Miranda, vd för kommunägda Mjärdevi science park.
Syftet med lokalen är att det ska finnas en naturlig plats dit personer som jobbar i parken, eller driver företag, ska kunna möta studenter. Arrangemangen är i stort alltid öppna, vilket gör att man kan gå förbi och lyssna på föredrag eller liknande.
Mer kända
Amanda Svensson, projektledare för Creactive, berättar att besöksfrekvensen har ökat senaste året och att man nu åter tänker satsa på frukostmöten.
– Vi märker att det fortfarande kommer studenter hit för första gången. Det betyder att de dels är nyfikna på den här miljön, dels att allt fler vet om oss, säger hon.
Samtidigt är verksamheten inte ristad i sten. Den har hela tiden drivits i projektform utan fasta anslag och med sponsorer från företagsparken. Efter drygt tre år har Creactives framtid nu varit under lupp. Man har till och med diskuterat om den ska vara kvar i de attraktiva lokalerna i Mjärdevis kärna.
– Det har varit sådana diskussioner men vi har kommit fram till att lokalerna behövs och att de ska renoveras. Vi kommer bland annat att byta ut möblerna och göra miljön lite mer flexibel för arrangemang. Samtidigt kommer vi att skapa fler studieplatser för studenter på andra våningen och mindre mötesrum på den tredje, säger Lena Miranda.
Kommunen betalar viss del
Kostnaden för renovering och tillskapande av fler studieplatser ska kommunen stå för, enligt Miranda. Men inredningen vill hon ha hjälp med, från företagen i parken:
– Därför kommer vi att lansera en crowdfunding-kampanj där alla kan bidra med något. Ett litet företag kanske kan köpa in en stol, medan ett större kanske kan bidra till en ny soffgrupp.
Varför då?
– Dels är det en ekonomisk fråga, dels är det viktigt att skapa ett engagemang för den här mötesplatsen. Givetvis blir alla som bidrar till något sponsorer och kommer att synas med sina varumärken här, säger Lena Miranda.