300 starter hos Sportryttarna i helgen

Föreningen Sportryttarna är redo för två dagars tävling på Stall Hästkullen i Vrånghult.

Elin Andersson är tävlingsledare när föreningen Sportryttarna arrangerar finaler i division 2 i ponnyallsvenskan och allsvenskan i hoppning.

Elin Andersson är tävlingsledare när föreningen Sportryttarna arrangerar finaler i division 2 i ponnyallsvenskan och allsvenskan i hoppning.

Foto: Peter Jigerström /Arkiv

Åtvidaberg2019-11-08 15:45

– Just nu håller vi på och grusar parkeringarna, så att det inte ska vara lerigt i helgen, säger Elin Andersson, Stall Hästkullen under fredagen då det regnat friskt i Åtvidaberg.

Hon är tävlingsledare under helgens tävlingar, som arrangeras av föreningen Sportryttarna på familjens anläggning i Vrånghult. Vi når henne under eftermiddagen och förberedelserna inför tävlingarna är igång.

–  Ridhuset är städat och sladdat. Ikväll bygger vi banan tillsammans med banbyggaren. I helgen är vi 20-25 funktionärer som jobbar ideellt. 

Under helgen kommer det att göras omkring 300 starter i Vrånghult. Lördagens ponnytävling drar flest starter, omkring 200. På söndag är det dags för stora hästar med omkring 100 starter.

Båda dagarna hålls finaler i division två i hoppning i ponnyallsvenskan respektive allsvenskan, som avgörs i avgörs i lag. 

–  Vi har ett ponnylag. Två av ponnyerna som är med i laget är ridskolans, berättar Elin Andersson, som själv ska starta fem hästar under söndagens tävlingar.

Är det publikvänligt? 

–  Ja, det tycker jag. Fiket är öppet med hembakat och vi kommer grilla korv och hamburgare. Tävlingarna hålls inomhus och ridhuset är isolerat. Så man behöver inte frysa.

Elin Andersson passar på att tipsa om att Stall Hästkullen och Föreningen Sportryttarna tillsammans håller öppet hus den 23 november. 

–  Vi har byggt ut ganska mycket, bland annat  ett nytt stall och skrittmaskin. Vi vill visa det och kommer också erbjuda ponnyridning och julgranar. 

Karta: Vrånghult
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!