Nej, Åtvidabergs camping vid Bysjön finns inte med i sammanställningen över omkring 450 campingplatser i landet.
- Tråkigt, nu när campingen blivit så fin med stugor och servicehus. Och när kommunen rustat upp badplatsen, säger en åtvidabergare som blev besviken när han inte fann en rad om campingplatsen i katalogen "Svensk camping och stugor 2010", utgiven av Sveriges Camping och Stug- uthyrares riksorganisation, SCR.
Inte enskilda- Hur ska turisterna hitta hit om kommunen inte marknadsför campingen bättre? frågar han sig.
Corren skickar frågan till Näringslivscentrum som driver turistbyrån på uppdrag av kommunen. Där svarar vd Susanne Fredriksson, att det varken är kommunen eller näringslivscentrums ansvar att enskilt marknadsföra campingplatsen eller andra enskilda turistaktörer.
- Den marknadsföring vi står för är mera övergripande och gäller för alla, säger Susanne Fredriksson och fortsätter.
- Campingen drivs av bandyklubben, de sköter om den och får intäkterna av den. Däremot tar vi hand om en del bokningar och förmedlar och upplyser självklart turister som kommer hit att campingen finns.
Ökat gästnätternaInom bandyklubben arbetar Åsa Söderberg som campingvärdinna. Hon berättar att campingen utvecklats under de senaste fyra, fem åren och att antalet gästnätter ökat för varje år.
Dessutom att flera campare berömmer campingplatsen.
- Den är enkel, men fin och med bra promenadstråk. Det är nära till centrum och till badet.
Klubben har valt att marknadsföra campingen dels genom kommunens hemsida och en egen hemsida, dels genom en fristående campingkatalog och en kostnadsfri stugsida på nätet.
- Och genom informationstavlorna vid infarterna till Åtvidaberg, säger Åsa Söderberg.
Små resurserHon berättar att klubben inför varje säsong får mängder av samtal från flera företag som ger ut olika broschyrer. En del ställer krav om klassificering för att överhuvudtaget ta in uppgifter.
- Vi driver en liten campingplats med 28 elplatser. Eftersom den är obemannad får vi ingen stjärnstatus. Vi har heller inte råd att vara med i alla broschyrer och kataloger. Vi har låtit mycket av intäkterna gå tillbaka till campingen, genom bland annat nya staket, servicehuset och nya verandor till stugorna.
- Det finns inte några stora resurser att satsa på marknadsföring och vi har heller inte tänkt att campingen ska expandera.
2011?På Sveriges Camping och Stuguthyrares riksorganisation säger assistent Birgitta Lannerberth att Åtvidabergs camping platsat i årets katalog. Minimikravet är att campingen erbjuder 20 elplatser.
- Vår katalog ger en unik marknadsföringsmöjlighet och flera små campingar är med. Kostnaden för en plats avgörs bland annat av storleken på campingen, säger Birgitta Lannerberth och tillägger att annonskostnaden är mindre för en liten camping än för en stor samt att Åtvidaberg vid intresse är välkomna att ingå i nästa års upplaga.